Yö-yhtyeen Olli Lindholm on kuollut 12. helmikuuta 2019 - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

Yö-yhtyeen Olli Lindholm on kuollut – Seuraavan kiertueen piti alkaa perjantaina Valkeakoskelta

Olli Lindholm oli kuollessaan 54-vuotias.

12.2.2019 13:57

Laulaja Olli Lindholm on kuollut. Hän menehtyi maanantain ja tiistain välisenä yönä sairauskohtaukseen. Yhtyeen tiedottaja Taija Holm kertoi tiistaina, että Lindholm oli kuljetettu yöllä sairaalahoitoon. Holmin mukaan Lindholm todettiin kuolleeksi sairaalassa.

Yö-yhtye kertoi keulakuvansa kuolemasta Facebook-sivuillaan tiistaina.

Näin yhtye kertoi asiasta:

–Meillä on teille surullisia uutisia. Yö-yhtyeen perustajajäsen, keulakuva ja laulaja Olli Lindholm on poissa. Olli menehtyi maanantain ja tiistain 11.–12.2. välisenä yönä sairaskohtaukseen. Olli oli meille paljon enemmän kuin bändikaveri. Hän oli meille sydänystävä, joka oli aina omiensa puolella. Hän jätti meille lukuisia muistoja sekä laulut, jotka elävät aina. Omaisille haluamme esittää osanottomme. Toivomme heille voimia surutyöhön, yhtye kirjoittaa.

Lindholm asui Tampereen Lielahdessa. Lindholmilla oli kaksi aikuista lasta ja avopuoliso.

–Tämä tuli täysin yllättäen. Olli oli elämänsä kunnossa, pitkäaikainen yhtyeen promoottori Holm kommentoi.

–Kyseessä on ollut yllättävä poismeno, sillä hän oli elämänsä kunnossa, Holm sanoo.

Yö-yhtyeen lisäksi Lindholm tuli suurelle yleisölle tunnetuksi suositun Voice of Finland -ohjelman monivuotisena tuomarina. Tälläkin hetkellä ohjelma on käynnissä Nelosella. Lindholm oli ainoa Yö-yhtyeessä edelleen oleva alkuperäisjäsen. Yö perustettiin Porissa vuonna 1981. Yhtye lukeutuu yhdeksi suomalaisen rockmusiikin pitkäaikaisimmista ja tunnetuimmista.

Yö-yhtyeen ensimmäinen albumi Varietee julkaistiin vuonna 1983. Viimeisin albumi Puolet taivaasta – puolet helvetistä julkaistiin vuonna 2016. Kaikkiaan Yö julkaisi 21 albumia niin, että sen laulajana toimi Olli Lindholm.

Kiertueen piti alkaa Valkeakoskelta

Yö-yhteellä oli sovittuna myös 15. helmikuuta alkava akustinen kiertue, joka keikkakalenterin mukaan olisi kestänyt maaliskuun loppuun asti. Yö-yhtyeellä oli sovittuja keikkoja myös kesälle ja loppuvuodelle.

Yö akustisemmin -kiertue olisi alkanut Valkeakoskelta ja päättynyt Helsinkiin.

–Meillä ei ole vielä mitään tietoa esimerkiksi siitä, aiotaanko Lindholmille järjestää esimerkiksi muistokonserttia, Piikkikasvi -ohjelmapalveluyrityksen keikkamyyjä Kari Pössi sanoo.

Hotelli Waltikka tiedotti tiistaina, että esiintyminen on peruttu ja jo lipun ostaneet saavat rahansa takaisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos