Veikkausvarat auttavat Valkeakoskellakin kehitysvammaisia itsenäiseen elämään ja menetysten korvaaminen on tärkeää - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

Veikkausvarat auttavat Valkeakoskellakin kehitysvammaisia itsenäiseen elämään – Omaishoitajia tukevan Pioni ry:n hankkeet loppuisivat ilman näitä rahoja

Työtä sairaiden, köyhien, ikääntyneiden, työttömien, mielenterveysongelmaisten ja päihderiippuvaisten parissa uhkaisi iso menetys Pirkanmaalla, jos sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoitusta karsittaisiin veikkausvarojen vähenemisen takia. Kehitysvammaisten palvelusäätiön toimitusjohtaja Markku Virkamäki on helpottunut siitä, että Veikkaus-voittovarojen noin kolmanneksen vajaus verrattuna tähän vuoteen ollaan korvaamassa edunsaajille vuonna 2021.

Riitta Kuismanen Pirkanmaan omaishoitajien yhdistyksestä Pioni ry:stä pitää huikean hyvänä uutisena koko järjestökentälle, jos veikkausvarojen väheneminen korvataan. Yhdistyksen hankkeet veikkausvaroista riippuvaisia. Pionilla on vertaisryhmä myös Valkeakoskella.

18.9.2020 6:00

Kehitysvammaisten palvelusäätiö on saanut Veikkaus-varoja kotiin vietävään perhelomitukseen.

Sen sijaan lasten ryhmätilapäishoito, jota Valkeakoskella on joinain viikonloppuina kuukaudessa, ei ole tätä rahoitusta saanutkaan.

– Perhelomituksemme toimintojen piirissä ei ole ollut lähiaikoina valkeakoskelaisia perheitä. Elämänmuutostoimintamme järjestää vielä tänä syksynä yhteistyössä Valkeakoski-opiston ja vammaispalvelujen kanssa ”Näin minä haluan asua”-kurssin, joka on tarkoitettu valkeakoskelaisille kehitysvammaisille ja erityistä apua ja tukea tarvitseville henkilöille ja heidän läheisilleen. Tämä toiminta on meillä Veikkauksen kautta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stean jakamasta toiminta-avustuksesta rahoitettua. Kurssi on erittäin tärkeä ja niin suosittu, että pitäisimme se varmaan joka tapauksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset