Hakan maalivahti esitti huiman torjunnan, mutta puolustus vuoti jälleen – ”Meillä on vähän homma hukassa”

Haka ei pystynyt hyödyntämään etsikkoaikaansa ja maalipaikkojaan.

Mikael Almen iski Interin kolmannen maalin ja sai Noah Nurmen reppuselkäänsä. Darren Smith (vas.) oli myös kotijoukkueen tehopelaajia.

Valkeakosken Hakan vaikeudet puolustuspelissä jatkuivat miesten jalkapalloliigan ottelussa Turun Interin vieraana. Inter hyödynsi Hakan virheet ja voitti 3–0 (1–0).

Haka on päästänyt yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa 16 maalia eli lähes kaksi maalia ottelua kohden. Lukema on sarjan suurin.

”Pelejä on vaikea voittaa, jos päästämme noin paljon maaleja. Häviämme liian paljon kaksinkamppailuja ja päästämme vähän tyhmiä maaleja”, Hakan keskikenttäpelaaja Tino Purme manasi Ruudun lähetyksessä Inter-tappion jälkeen.

Purmeen mainitsemia ongelmakohtia näkyi perjantainakin.

Ensimmäisessä maalissa Darren Smith kääntyi nopeasti rangaistusalueen rajalla ja laukoi tarkasti alakulmaan. Tilanteessa ei vaikuttanut olevan mitään hätää, mutta Hakan toppari Niklas Friberg ei pysynyt eteläafrikkalaisen hyökkääjän käännöksessä mukana riittävällä tavalla.

Janne-Pekka Laineen virhearvio puolestaan maksoi toisen takaiskun verran. Laine ei onnistunut katkossaan laidalla, ja Tommi Jyry pääsi nousemaan. Hän syötti maalin eteen, josta Smithillä oli helppo työ viimeistellä toistamiseen.

Kolmannen maalinsa Inter rakensi komeasti lyhyen kulman jälkeen. Jyry nousi päätyrajaa pitkin, voitti kaksinkamppailussa Tuure Siiran ja syötti etutolpalle Mikael Almenille, joka nosti pallon maalin kattoon.

Lopussa Interillä oli vielä useita paikkoja lisäosumille.

”Vastustaja teki maalit, ja me emme tehneet yhtään. Vastustajalla oli myös paljon enemmän paikkoja. Meillä on vähän homma hukassa selkeästi”, Tino Purme sanoi.

Tommi Jyry syötti kaikki Interin maalit. Hänen lisäkseen Smith ja Petteri Forsell olivat alituiseen Hakan kiusana. Uudistuneen Kupittaan jalkapallostadionin lähes 4 500 katsojaa saivat nautiskella kotijoukkueen komeasta esityksestä.

”Ajoittain meillä on hyviä hetkiä, mutta tuntuu, että homma hajoaa välillä”, Purme totesi.

Hakan puolustus oli pettää jo muutaman minuutin jälkeen, kun Forsell vapautti Matias Ojalan läpi. Haka-vahti Aatu Hakala tuli kuitenkin hyvin vastaan ja esti maalinteon.

Hakalan ansiosta lukemat eivät olleet rumemmat. Bismark Ampofo haki tarkalla ja tulisella kaukovedollaan yläkulmaa, mutta Hakala esitti yhden alkukauden komeimmista venytyksistä.

Hakan etsikkoaika oli avausjakson jälkimmäisellä puoliskolla, kun Interin suurin hyökkäysinto tuntui laantuneen avausosuman jälkeen. Vieraat saivat luotua painetta varsinkin Ryan Mahutan kautta oikealta laidalta.

Haka oli pari kertaa lähellä maalintekoa erikoistilanteista. Lisäksi argentiinalaiskärki Juan Lescano loi nousullaan hyvän paikan, mutta ei onnistunut iskemään kevään viidettä maaliaan. Peli oli tuolloin vielä maaliton.

Kun lisäksi Logan Rogerson tuhri loistosaumansa huonoon ensimmäiseen kosketukseen tunnin kohdalla, alkoivat Hakan toiveet olla taputeltu.

Tausta

Puolustus vuotaa

Haka on pelannut liigassa yhdeksän ottelua ja päästänyt 16 maalia. Se on eniten sarjassa.

Maali on pysynyt puhtaana vain yhdessä ottelussa. Honka jäi nollille kotikentällään.

Hyökkäyspäässä valkeakoskelaiset ovat onnistuneet siinä määrin, että maaliero on vain kolme osumaa pakkasella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos