Uudesta Lee Erwinistä on turha puhua, mutta Hakaan tilalle hankitun Juan Lescanon maanantain toinen maali oli mestariteos: ”Kiitos”

Haka oli hätää kärsimässä VPS:n kanssa, mutta argentiinalaishyökkääjän osumat lämmittivät valkeakoskelaisten mieltä.

Hakan argentiinalainen kärkimies Juan Lescano viimeisteli maanantain ottelussa kaksi maalia.

Valkeakoski

Maanantai-illan liigakamppailu aiheutti paljon päänsärkyä Teemu Tainiolle, mutta yksi asia lämmitti varmasti Hakan valmentajan mieltä.

Argentiinalainen kärkimies Juan Lescano upotti pallon kaksi kertaa Vaasan Palloseuran verkkoon ja oikaisi samalla kerrasta häneen liitetyt kysymysmerkit.

Valkeakoskelaisjoukkueen harmiksi väläytykset riittivät vain 2–2-tasapeliin. Tulos oli luonnollisesti pettymys, mutta pelitapahtumiin nähden Haka voi olla tyytyväinen.

Tappio oli lähempänä kuin voitto.

Etenkin Lescanon toinen maali oli mestariteos. Argentiinalainen eteni määrätietoisesti oikealta sivustalta Niklas Fribergin syötön jälkeen ja sijoitti pallon oikean jalan ulkosyrjällä takanurkkaan.

Se oli pelimiehen temppu.

Viimeistään tässä vaiheessa kaikki oivalsivat, mikä Lescano on miehiänsä.

”Kiitos arviosta. Se oli hieno maali. Olen onnellinen”, Lescano totesi.

Kolmekymppinen kärkimies näytti maalivainunsa myös ensimmäisessä osumassa. Lescano sai pallon jalkaansa rangaistusalueella ja löysi sopivan välin käännöksensä jälkeen.

VPS:n puolustuslinja hölmöili urakalla ennen Lescanon osuutta. Ensin harhaili Ilveksestä tuttu toppari Baba Mensah, sen jälkeen hölmöilivät Mikko Pitkänen ja Juhani Pikkarainen.

”Kaksi maalia on hyvä määrä, mutta se riitti nyt vain pisteeseen. Hyökkääjä haluaisi tehdä aina 2–3 osumaa enemmän, mutta tämä ei onnistu aina”, Lescano muistutti.

Isännät olivat luonnostaan pettyneitä menetettyään johdon kotikentällä kahteen otteeseen.

”Näin ei saisi käydä, mutta kaikki ei mene aina niin kuin toivoisi. Meillä on edelleen hyvät mahdollisuudet kärkikolmikkoon. Pitää vaan jatkaa työntekoa ja uskoa omaan tekemiseen.”

Kärkimiehet elävät usein maaleista.

”Osumat merkitsevät paljon myös minulle. Haluan tehdä maalin aina kun se on mahdollista. Katsotaan kauden päättyessä, montako niitä on kasassa.”

Lescano hankittiin viime kauden supertykin Lee Erwinin tilalle. Skotlantilainen paukutti peräti 20 osumaa ja voitti liigan maalikuninkuuden.

Niinpä Lescano on kuullut lukuisia kertoja Erwinin nimen.

”Tiedän, tiedän... Hän oli poikkeustapaus. Kukaan muu hakalainen ei ole pystynyt vastaavaan pitkään aikaan”, Lescano muistutti.

Lescanon, 30, urapolku on erikoinen. Hän tuli Eurooppaan jo teini-iässä ja pääsi tutustumaan sekä Liverpoolin että Real Madridin juniorijoukkueisiin.

Sen jälkeen argentiinalainen on pelannut Saudi-Arabiassa, Sveitsissä, Venäjällä, Kazakstanissa, Australiassa ja nyt Suomessa.

Hän on asunut tämän jakson aikana muun muassa Jeddassa, Krasnojarskissa, Habarovskissa, Makhachkalassa, Qostanayssa, Tel Avivissa ja Brisbanessa.

Nyt hän on Valkeakoskella vaimonsa ja poikansa kanssa.

”Olen ollut tällä mantereella nuoresta pitäen ja viihdyn täällä. En halua palata Argentiinaan pelaamaan”, Lescano painotti.

MITÄ TAPAHTUI?

VPS järjesti piinahetkiä

Haka pulassa: Vaikka Haka johti kamppailua kahteen otteeseen, energisesti pelannut VPS oli lähempänä voittoa. VPS loi loppuminuuteilla kovaa painetta kotijoukkueen maalille ja pääsi yrittämään voitto-osumaa useamman kerran.

Hupsista! Haka-vahti Aatu Hakala seurasi hämmentyneenä, kun joukkuekaveri Henri Malundama puski VPS:n keskityksen näyttävästi omaan ylärimaan. Isäntien onneksi Hakala hoiti paluupallon.

Yleisöä: 2324.

Entä nyt? Hakan liigaurakka jatkuu perjantaina Turussa Interin vieraana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos