Hakan sankarin vasen jalka on timanttinen – Kauden ensimmäinen vieras­voitto ja nolla­peli maistuivat makeilta

HJK:n ykköshaastajaksi nostettu Honka jäi valkeakoskelaisvieraan jalkoihin kotiyleisönsä edessä. Haka voitti 2–0.

Ryan Mahuta (oik.) järjesti Hakan molemmat osumat Espoossa.

Vielä suurelle yleisölle tuntematon Ryan Mahuta nousi tiistai-illan suurimmaksi sankariksi, kun Haka otti 2–0-liigavoiton Hongasta ja mykisti Tapiolan urheilupuiston yleisön.

Turusta hankittu huippulöytö pohjusti molemmat osumat, kun nousuvireessä oleva valkeakoskelaisjoukkue haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa – ja kruunasi iltansa ensimmäisellä nollapelillä.

Vasemmalla sivustalla uurastanut komeetta loisti Espoossa tavaramerkillänsä – timanttisella vasemmalla jalalla.

Vasta 20-vuotias lupaus lähetti ensin upean pallon keskustaan. Se otti kimmokkeen Hongan kolumbialaistopparista Aldayr Hernandezista ja aiheutti liian ison haasteen jo neljä nollapeliä torjuneelle Maksim Rudakoville.

Venäläisvahti sylki vaikean pallon eteensä ja Hakan uusiseelantilainen hyökkääjä Logan Rogerson pääsi sijoittamaan pallon tyhjään verkkoon.

”Yksi urani helpoimmista osumista”, kauden maalitilinsä avannut Rogerson hymyili.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Hakan argentiinalaishyökkääjä Juan Lescano puski Mahutan antaman kulmapotkun etukulmalta mestarillisesti verkkoon.

”Se oli harjoiteltu kuvio”, Mahuta iloitsi.

Mutta kerro nyt ihmeessä, mikä on vasemman jalkasi salaisuus?

”En mä tiedä... Kai se on luonnon luoma. Olen pelannut aina vasemmalla laidalla – ja vasen jalka on ollut vahvuuteni”, Mahuta vastasi.

Oletko myös vasenkätinen?

”Olen.”

MITÄ TAPAHTUI?

Unohdetaan jo Erwin!

Hyvällä tiellä: Viime kesänä säihkyneen Lee Erwinin paikalle pestattu Juan Lescano upotti kauden toisen osumansa upealla puskulla. Kokeneelta argentiinalaishyökkääjältä on turha odottaa Erwinin maalimääriä, mutta käyrä on nouseva.

Herätys: Logan Rogerson teki loistavaa jälkeä Erwinin kanssa, toisin on nyt. Jospa avausmaali helpottaisi tuskaa.

Yleisöä: 1 868.

Entä nyt? Hakan liigaurakka jatkuu lauantaina Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan.

Mahuta kävi läpi turkulaisen juniorimyllyn, kunnes siirtyi täksi kaudeksi Hakaan. Polku kulki Turun Nappulaliigasta Tepsiin ja edelleen Interiin.

Mahutan äiti on kotoisin Etelä-Sudanista ja isä Kongosta. Poika on syntynyt Suomessa ja asunut koko elämänsä täällä.

”Olen erittäin tyytyväinen, kun tulin täksi kaudeksi Hakaan. Täällä on erinomainen koutsi (Teemu Tainio), hyvä joukkue ja hieno mahdollisuus keskittyä olennaiseen. Itseluottamus on kasvanut huimasti, kun olen saanut kunnon mahdollisuuden”, Mahuta suitsutti.

Hakalla on ollut alkukaudesta pulmia varsinkin oman maalin varjelussa, mutta nyt puolustus toimi erinomaisesti. Maalivahti Aatu Hakalalta ei vaadittu yhtään paraatipelastusta kauden ensimmäiseen nollapeliin.

”Erittäin kova voitto. Espoossa ei pääse koskaan helpolla. Vastustajalla oli muutama momentum, mutta silloinkaan meillä ei ollut mitään hätää. Pisteet maistuvat tosi hyviltä”, Mahuta herkutteli.

Hongan 36-vuotiaan kohuvahvistuksen Roman Eremenkon tämän kauden debyyttiä on odotettu suurella mielenkiinnolla.

Tämä toteutui tiistaina, kun vaihtopenkillä aloittanut Eremenko pääsi tositoimiin tauon jälkeen.

Ensiesiintyminen jäi lyhyeksi. Eremenko lensi suihkuun suoralla punaisella kortilla 25 minuutin jälkeen taklattuaan napit edellä Hakan Henri Malundamaa.

”Minusta tuomio oli oikea. Hän tuli myöhässä tilanteeseen”, Mahuta kommentoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos