Valkeakoskelainen Anni Pulkki tiukasti kiinni kilpa-aerobicin EM-kisalipussa, ratkaiseva karsinta SM-tapahtumassa toukokuun alussa

Valkeakoskelaiset voimistelijat pärjäsivät Turku-cupissa hienosti niin Tampereen Sisun kuin Valkeakosken Voimistelijoiden riveissä.

Vahvaa nousua kilpa-aerobicin naisten sarjassa tekevä Tampereen Sisun valkeakoskelainen Anni Pulkki osallistuu ensi viikonloppuna SM-kisoihin, missä hänen on tarkoitus sinetöidä paikka EM-areenalle Turkkiin.

Naisten sarjassa ensimmäistä kauttaan taituroiva Tampereen Sisun valkeakoskelainen Anni Pulkki on nyt vahvasti ehdolla Suomen väreissä EM-kisakoneeseen. Toissa viikonloppuna Turku-cupissa voimistellut Pulkki paransi taas suoritustaan rikkoen EM-karsinnan pisterajan jo toistamiseen.

Turku-cupia edeltäneenä viikonloppuna Pulkki keräsi VaVo-cupissa Valkeakoskella pisteet 19,600. Turussa pottiin ropisi 19,650, kun Pulkki sijoittui kovatasoisessa taistossa kolmanneksi Turun Urheiluliiton Nea Kivelän ja Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Nea Hukkasen jälkeen.

”Annilla on edelleen varaa parantaa erityisesti vaikeuspisteiden osalta. Mahdollisuudet on jopa 20 pisteen rikkomiseen, jos kaikki vaan osuu kohdilleen”, kertoi sisulaisten valmentajista Mila Koljander ja jatkoi:

”Anni on valovoimainen esiintyjä, joka pystyy tekemään puhtaita, vaativia vaikeusliikkeitä ja jaksaa myös voimistella haastavan ohjelmansa loppuun saakka hyvin. Tunnollisena harjoittelijana hän on saanut hiottua kisakoreografiansa varsin varmaan kuntoon.”

”Sain aikaan varman suorituksen hyvällä esiintymisellä ja tekemiseni oli siistiä, vaikka parissa vaikeusliikkeessä jäi vielä parannettavaa. Lähden seuraavaksi ensimmäiseen senioreiden SM-kisaani mukavilla fiiliksillä parantamaan suoritusta sekä nauttimaan lavalla olemisesta”, Pulkki kommentoi urakan tauottua.

Sisun riveistä myös valkeakoskelainen Lumi Vahteristo onnistui hienosti naisten sarjassa sijoittuen viidenneksi. ”Lumilla oli takanaan lähes vuoden tauko yksilökisoista jalkaleikkauksen vuoksi ja tämäkin kausi on mennyt vähän sairastellessa. Siihen nähden erittäin hyvä suoritus häneltä”, Vahteriston toinen valmentaja Tiina Koljander tuumasi.

Naisten joukkuesarjassa Sisun kolmikko Anni Pulkki, Lumi Vahteristo ja Anniina Nääppä ei saanut tällä kertaa parastaan irti. Suorituksessa sattui harmittava isompi virhe ja koreografiassa näkyi eriaikaisuutta, joten nämä verottivat pisteitä.

VaVon juniorit menestyivät

15–17-vuotiaiden junioreiden yksilösarjassa EM-karsintakilpailun aloittanut Valkeakosken Voimistelijoiden (VaVo) Meri Vahteristo sijoittui Turku-cupissa hopealle samoilla loppupisteillä 19,150 sarjan voittaneen Turun Urheiluliiton Jade Sirviön kanssa. Voittaja ratkaistiin sääntöjen mukaisesti tekniikan osa-aluepisteillä. Aikaisemmin Valkeakosken Vavo-cupissa Vahteristo sijoittui sarjassa pronssille.

Turku-cupissa 15–17-vuotiaiden joukkuesarjassa VaVon kokoonpano Julia Alimyllymaa, Viivi Komu ja Meri Vahteristo jatkoi vakuuttavaa kauttaan voittaen jälleen sarjan pistein 18,550. Joukkue nappasi kultaa myös Vavo-cupissa.

Turku-cupissa 15–17-vuotiaiden ryhmäsarjassa VaVon kokoonpanolle Alimyllymaa, Milja Kautto, Komu, Inessa Romaniv ja Vahteristo tuli hopeaa pistein 17,600. VaVo-cupissa ryhmä vei sarjansa voiton.

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 5.–7. toukokuuta pidettävä SM-tapahtuma on samalla ratkaiseva EM-karsinta. EM-kilpailut ovat vuorossa 17.–19. marraskuuta Turkin Antalyassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos