Tuure Siira innostui itselleen harvinaisesta maalista: ”Toivottavasti kukaan ei pahoittanut mieltään” – AC Oulu kuitenkin rynnisti takamatkalta tasapeliin Hakaa vastaan

FC Haka menetti omissa näpeissään olleen voiton surkealla toisella jaksolla. Ilveksestä Valkeakoskelle siirtynyt Tuure Siira pettyi tasapeliin, mutta ilahtui itselleen harvinaisesta maalista.

Oululaislähtöinen Tuure Siira innostui tuulettamaan itselleen harvinaista maalia, vaikka se syntyi entisen joukkueen verkkoon.

| Päivitetty

Ei liene parempaa tapaa esittäytyä uudelle kotiyleisölleen, kuin viimeistellä kauden ensimmäinen maali kotiavauksessa. FC Hakaan paikallisvastustaja Ilveksestä siirtynyt Tuure Siira pääsi huudattamaan 2 322-päistä Tehtaan kentän yleisöä iskemällä kotijoukkueen 2–0-maalin miesten jalkapalloliigan ottelussa perjantaina.

Erityisen maalista tekee myös se, että maali syntyi juuri AC Oulua vastaan. Oulusta lähtöisin oleva Siira pelasi AC Oulussa vuoteen 2015 saakka, jolloin hän myös toimi joukkueen kapteenina. Siira innostui itselleen harvinaisesta maalista ja intoutui tuulettamaan villisti.

”En hirveästi pääse maaleilla mässäilemään. Ehkä ei olisi saanut tuulettaa vanhaa seuraa vastaan, mutta tämä oli minulle niin harvinaista herkkua, että toivottavasti kukkaan ei mieltä pahoittanut”, Siira sanoi tunnistettavalla pohjoisen murteella.

Siiran edellinen liigamaali syntyi kaudella 2021. Kyseinen osuma jäi kauden ainoaksi.

”Ei maalin tekeminen mitenkään erityisen hyvältä juuri AC Oulua vastaan tunnu, mutta peli on peliä ja voittaa täällä halutaan, on se sitten entinen seura tai ei.”

Mitä tapahtui?

Kaksijakoinen kotiavaus

1. puoliaika: FC Haka sai kotiavaukselleen erinomaisen Haka-tulokkaiden viimeistelemillä maaleilla. Ensimmäisen iski uusi senegalilaistoppari Fallou Ndiaye, toisen Ilveksestä Valkeakoskelle siirtynyt Tuure Siira. 2–0-lukemista huolimatta puoliaika oli tasaista vääntöä, jossa tunteetkin kuumenivat.

2. puoliaika: Tuure Siiran poissaolo toiselta jaksolta näkyi välittömästi Hakan pelaamisessa. Haka ei saanut pidettyä palloa itsellään ja valui puolustuksessa alas. AC Oulu loi vaarallisia paikkoja ja rynnisti lopulta tasoihin Ashley Mark Coffeyn maaleilla, joista jälkimmäinen syntyi ottelun 87. minuutilla.

Yleisöä: 2 322. Luku on kevään otteluiden toiseksi suurin HJK:n ja Hongan avauskierroksen kohtaamisen (6 125) jälkeen.

Mitä nyt: FC Haka pelaa seuraavan kerran puolentoista viikon päästä maanantaina, kun se kohtaa kotiottelussa FC Hongan.

Siiran maali ei kuitenkaan siivittänyt Hakaa kauden ensimmäiseen voittoon. Pistetili sentään aukesi tappiollisen Seinäjoen reissun jälkeen. AC Oulu rynnisti toisella puoliajalla kahden maalin takaa-ajomatkalta tasoihin Ashley Mark Coffeyn maaleilla.

”Piste on aina piste, mutta voitto oli meillä hyppysissä ja me heitimme sen menemään. Varsinkin nyt pelin jälkeen tämä satuttaa paljon, mutta eiköhän tästä päästä eteenpäin.”

Siira itse joutui jättämään pelikentän puoliajalla. Siira otti puolustustehtävissä pari kovaa tälliä säären alaosaan.

AC Oulu ponnisti takamatkalta tasoihin.

”Molemmat kovat iskut tulivat prikulleen samaan paikkaan. Jalka meinasi turvota, enkä oikein pystynyt astumaan sillä. En tiedä, olisinko voinut potkaista palloa. Kyllä minä luulen, että seuraavassa pelissä olen taas käytettävissä.”

Siiran poistuminen kentältä näkyi kotijoukkueen pelaamisessa toisella jaksolla. AC Oulu hallitsi ottelua ja olisi voinut kahden maalin sijaan paljon enemmänkin maaleja.

FC Hakan uusi senegalilaistoppari Fallou Ndiaye kuului kentän parhaimmistoon perjantaina. Mies puski avausjaksolla kotijoukkueen johtomaalin.

Siira on ollut valkeakoskelaisten matkassa marraskuusta saakka. Ilveksessä Siira viihtyi seitsemän kauden ajan. Nyt mies sanoo olevansa tällä hetkellä ”onnellinen jalkapalloilija”.

”Olen viihtynyt ja on vastannut odotuksia."

Kotimaisen jalkapalloliigan keväiset olosuhteet ovat puhuttaneet myös tänä vuonna. Esimerkiksi Ilveksen kotiavaus pelataan Ratinan sijaan Valkeakoskella. Perjantaina Tehtaan kentällä olosuhteissa ei ollut moitittavaa. Aurinko lämmitti koleaa kevätsäätä ja yleisöä oli paikalla todella mukavasti. Ainoastaan HJK:n ja FC Hongan välisessä ottelussa avauskierroksella on ollut toistaiseksi enemmän yleisöä (6 125).

Tuure Siira otti ottelussa iskuja vastaan ja joutui jättämään kentän puoliajalla.

”Täällä ei ole olosuhteissa moitittavaa. Kenttä on todella hyvä eikä pelaaminen siitä jää kiinni. Puitteet ovat kohdillaan, vaikka paikka on legendaarinen ja nähnyt monta kautta jalkapalloa. Hyvin täällä voi treenata, pelata ja kehittyä.”

Myös kotiyleisö keräsi Siiralta kiitoksia.

”Katsomo on lähellä ja ihmiset tulevat paikalle, ovat äänekkäitä ja elävät mukana pelissä. Oli mukava kokemus päästä niin nuorempien kuin vanhempien Haka-fanien eteen”.

Siira myös nappasi varoituksen tilanteesta, jossa hän itse loukkasi jalkaansa.

Oikaisu 15.4.2023 kello 9.39: Ingressissä kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Tuure Siira pettyi tappioon. Siira pettyi tasapeliin.

Lue lisää: Teemu Tainio haluaa kuulla tarunhohtoisen kappaleen paikan päällä – Haka-päävalmentaja sai vihdoin portit avaavan paperin

Lue lisää: Ilves ja FC Haka voivat vain unelmoida rahoista, joilla HJK pelaa – Haka vasta yhdeksännellä sijalla pelaajabudjeteissa

Lue lisää: FC Haka perustaa oman katsomon lapsille ja nuorille

Lue lisää: Tänä vuonna ei tarvita lumikolia – Tehtaan kentän tekonurmi on valmiina FC Hakan kauden ensimmäiseen kotiotteluun

Lue lisää: Hakalla harvinainen tilanne kauden alla – mitä avausottelusta voi päätellä? ”Ei sitten pätkääkään”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos