Tänä vuonna ei tarvita lumikolia – Tehtaan kentän tekonurmi on valmiina FC Hakan kauden ensimmäiseen kotiotteluun

FC Hakan ja Ilveksen kauden ensimmäiset kotiottelut miesten jalkapalloliigassa pelataan loistavissa oloissa Tehtaan kentällä.

FC Haka valmistautui torstaina Tehtaan kentällä perjantaiseen kotiavaukseen AC Oulua vastaan.

Takuuvarma urheilu-uutinen aina huhtikuussa: Kun miesten jalkapalloliiga alkaa, joillakin paikkakunnilla otteluita ei pystytä pelaamaan kenttäolosuhteiden takia.

Viime vuosina lähes poikkeuksetta näin on käynyt Tampereella. Ilveksen kotiotteluita on joko siirretty toiselle paikkakunnalle tai myöhemmin kauden aikana pelattavaksi.

FC Haka aloitti tämän kauden viime viikolla Oulussa, Ilves Maarianhaminassa. Suomessa sää oli kelvollinen, mutta saarella satoi räntää.

Jo liiankin tuttua juttua Ilvekselle. Viime vuonna tamperelaisten ensimmäinen kotipeli (KuPS 9.4.) pelattiin Valkeakoskella, mutta lunta satoi niin paljon, että ottelun alkua jouduttiin siirtämään vartilla kentän pelikuntoon kolaamisen takia.

Tehtaan kenttä on läpi historian ollut yksi Suomen takuuvarmimmista paikoista, joissa kausi on pystytty aloittamaan ajallaan.

”Ei tule nurmivuosiltakaan mieleen, että pelejä olisi Valkeakoskella kauden alussa jouduttu siirtämään”, pitkän uran Hakassa ensin maalivahtina, sitten valmentajana ja nyt toimitusjohtajana tehnyt Olli Huttunen muistelee. Ja täsmentää:

”Joskus kenttä oli ensimmäisessä pelissä ihan ruskeana, mutta pelaamista se ei estänyt. Pallo vain liikkui silloin kentällä tavallista nopeammin.”

Tehtaan kenttä sai ensimmäisen tekonurmen vuonna 2013. Uusimman moderneimman versionsa se sai viime vuonna.

”Olosuhteet ovat niin hyvät kuin ne missään Suomessa tähän aikaan voivat olla”, Huttunen toteaa tyytyväisenä.

Viime viikolla alkanut aurinkoinen ja lämmin sää on tehnyt tehtävänsä. Vihreä kenttä suorastaan kutsuu pelaajia kirmaamaan kentälle. Talvesta muistuttaa enää muutama pieni lumikasa Tehtaan kentän laidalla.

Kaikki on valmiina perjantaina pelattavaa FC Hakan kotiavausta AC Oulua vastaan ja heti perään lauantaina myös Tehtaan kentällä pelattavaa Ilves–FC Inter -ottelua.

”Jo hyvissä ajoin oli selvää, ettei Ratinassa kannata ottelua pelata ja samalla pilata kentän kuntoa pitkäksi aikaa. Meille on kaupungilta vakuutettu, että KTP-ottelussa 29. huhtikuuta kaikki on jo kunnossa”, Ilveksen varatoimitusjohtaja Toni Hevonkorpi sanoo.

Vaikka kentän ulkopuolella näkyy vielä lunta, Tehtaan kentän tekonurmi on jo oivassa kunnossa.

Peleihin odotetaan paljon katsojia

FC Hakan loistava menestys sai valkeakoskelaiset täyttämään lehterit komeasti viime kaudella. Alle 17-vuotiaat pääsivät osaan otteluista ilmaiseksi.

”Nyt olemme jalostaneet samaa ideaa edelleen eteenpäin ja peleissämme on oma junioreille tarkoitettu katsomolohko. Uskomme, että se lisää yhteisöllisyyttä, kun samanhenkiset katsojat pääsevät kokemaan ottelutapahtuman yhdessä.”

Haka on myynyt jo ennen kauden alkua komeat 2 100 kausikorttia.

”Olen aina varovainen arvioidessani yleisön kiinnostusta näissä kevään ensi peleissä, mutta uskon perjantaina paikalle tulevan yli 1 000 katsojaa”, Huttunen ennakoi.

Lauantaina isäntäjoukkueena toimiva Ilves toivoo kannattajiensa innostuvan peliin rakennetusta fanikampanjasta.

”Jokainen katsoja, joka pukeutuu tai tunnustaa muuten näkyvästi Ilveksen värejä Valkeakoskelle peliin tullessaan, pääsee otteluun ilmaiseksi. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13, koska halusimme varmistaa, että kaikki seuran kannattajat näkevät varmuudella myös Ilveksen jääkiekkojoukkueen mahdollisen game sevenin Pelicansia vastaan”, Hevonkorpi sanoo.

Seuraavat kotiottelut

FC Hakan ja Ilveksen kotiavaus Valkeakoskella

Pirkanmaan miesten jalkapalloliigan joukkueiden kauden ensimmäiset kotiottelut Tehtaan kentällä Valkeakoskella viikonloppuna.

Pe 14.4. FC Haka–AC Oulu klo 18.00

La 15.4. Ilves–FC Inter klo 13.00

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos