Hakalla harvinainen tilanne kauden alla – mitä avausottelusta voi päätellä? ”Ei sitten pätkääkään”

Ison kentän peli oli vielä liian haastavaa Valkeakosken Hakalle, kun liigakausi käynnistyi.

Jake Dunwoody (vas.) vei SJK:n johtoon heti pelin alussa. Ryan Mahuta viimeisteli Hakan tasoituksen toisella jaksolla.

Kun Valkeakosken Haka matkusti Seinäjoelle miesten jalkapalloliigan avausotteluun, päävalmentaja Teemu Tainio tiesi, että vaikeaa tulee, erittäin vaikeaa. Talvi on piinannut Tehtaan kenttää siinä määrin, että Haka ei ennättänyt harjoitella ulkona täydellä kentällä kertaakaan ennen liiga-avausta.

Se näkyi karulla tavalla jo avausminuutilla, kun SJK meni 1–0-johtoon. Avausjakson ehdoton ykköshahmo Jake Dunwoody jatkoi Kingsley Oforin keskityksen alakulmaan, kun Hakan puolustus ihmetteli suuren kentän mittasuhteita.

”Se oli läpsäisy kasvoille. Tällaista peli on, kun päästään ulos ja isolle kentälle. Fakta on, että mitään ihmeitä ei kannata odottaa. Se oli pahin mahdollinen alku”, Teemu Tainio sanoi.

Huomattavasti valmiimpana otteluun tullut SJK voitti lopulta 2–1 (1–0).

Missä harjoitustausta käytännössä näkyi?

”Kaikessa valitettavasti.”

Seuraava ottelu on edessä vasta ensi viikon perjantaina. Tainion toiveissa onkin, että joukkue saa normaalista harjoittelusta kiinni sitä ennen.

”Pelaajille pitää nostaa hattua. He ovat painaneet pitkän talven eivätkä ole kitisseet ja rutisseet. Tiesimme, että tämä ensimmäinen peli on vaikea.”

Pystyykö tästä vetämään mitään johtopäätöksiä?

”Ei sitten pätkääkään. Edelleen painotan, että on kiva päästä treenaamaan”, Tainio naurahti.

Avausjakso oli SJK:n selkeää hallintaa. Haka joutui juoksemaan pitkiä jaksoja kotijoukkueen pelaajien ja pallon perässä. Vieraiden harvat hyökkäykset päättyivät nopeasti.

Haka onnistui kuitenkin puolustuspelissään siinä määrin, että SJK jäi pääosin pyörittämään peliä kauaksi vieraiden maalilta.

Toiselle jaksolle Haka tuli sisuuntuneena. Hyökkäyksissä oli ihan erilaista terävyyttä kuin ensimmäisen 45 minuutin aikana. Se myös palkittiin. Juan Lescano keskitti rangaistusalueen sivusta, ja ylös noussut laitapuolustaja Ryan Mahuta jatkoi suoraan vasurillaan pallon alakulmaan.

Lescano kantaa suuria paineita harteillaan. Hänet hankittiin viime kauden maalitykin Lee Erwinin paikalle. Maalisyötön lisäksi argentiinalainen väläytti avausjakson lopulla. Hän pyörähti terävästi ja laukoi pallon tolppaan rangaistusalueen rajalta. Muilta osin häntä ei liiemmin näkynyt.

”Olemme puhuneet, että vähän enemmän häneltä odotamme. Kunhan pääsemme treenikentälle hiomaan kuvioita, uskon, että hänestä on vielä paljon iloa”, Teemu Tainio totesi.

Pisteille asti Mahutan maali ei kantanut. Kingsley Ofori laukoi kotijoukkueen toisen kerran johtoon 67. minuutilla pienestä kulmasta. Eero-Matti Auvisen purkupallo tuli kuin tarjottimella hänelle. Auvinen oli tullut kentälle vain hetkeä aikaisemmin.

”Penkiltä meiltä löytyi oikeastaan vain puolikuntoisia kavereita. Pikkuhiljaa saamme loukkaantuneita takaisin kokoonpanoon. Kyllä se tästä”, Tainio sanoi.

Lopussa Haka ei saanut enää luotua kunnon painetta.

”SJK prässäsi ihan hyvin, mutta ensimmäisellä puoliajalla pallollinen pelaaminen oli heikkoa. Toisella jaksolla pääsimme peliin mukaan ja saimme vaihtojen kautta luotua vähän kaaosta, mutta tänään se ei riittänyt pisteille.”

Hakan avauskokoonpanossa oli viisi täksi kaudeksi joukkueeseen liittynyttä pelaajaa: Haymenn Bah-Traoré, Fallou Ndiaye, Ryan Mahuta, Tuure Siira ja Juan Lescano.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos