Valkeakoskelainen Sampo Nousiainen toi kaksi kultamitalia kisakauden avauksesta Portugalista: ”Tästä on hyvä jatkaa kohti kotimaan kisakautta”

Kilpa-aerobicin kilpailukausi käynnistyi viime viikolla, kun Portugalissa kilpailtiin World Cup sekä kansainvälinen Open-kilpailu.

Sampo Nousiaisen liikkeet ja ojennukset olivat kisassa äärimmäisen puhtaita.

Valkeakoskelainen, Tampereen Sisua edustava voimistelija Sampo Nousiainen toi kisakauden avauksesta Portugalista kaksi kultamitalia, toisen henkilökohtaisesta kilpailusta ja toisen parikilpailusta.

Portugalin kilpailu on perinteinen kansainvälisen kisakauden aloitus, ja Suomellakin oli kisoissa mukana iso joukkue.

Nousiainen lähti kisaan uudella ohjelmallaan, joka valmistui vasta tammikuun alussa Italian leirillä Davide Donatin ja Michela Gastoldin luomana. Koreografian teemana on aika.

15-17-vuotiaiden poikien sarjassa oli mukana koko MM 2022 -mitalikolmikko, joten kisasta odotettiin äärimmäisen tiukkaa. Kovatasoisen kilpailun voiton vei Nousiainen 0,175 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Bulgarian Aleksander Mishinkoviin. Pronssia nappasi tällä kertaa isäntämaan Tiago Pinheiro.

Nousiainen pystyi tekemään hyvät suoritukset ja kauden aikana tiukentunut suorituspuhtauden tuomarointi toi etumatkaa muihin, sillä suomalaisnuorukaisen liikkeet ja ojennukset ovat äärimmäisen puhtaita.

”Vaikka ihan pientä haparointia oli alkukisassa voimme olla tyytyväisiä Sampon molempiin suorituksiin” kommentoi valmentajakaksikosta Mila Koljander.

Luonnollisesti Nousiainen oli tyytyväinen suoritukseen ja sijoitukseensa.

”Voitto tuntuu aina hyvältä. Portugalissa on kiva kisata, kun on niin hyvä kannustus. Olen tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa kohti kotimaan kisakautta sekä syksyn EM-kilpailuja.”

Junioreiden 15–17 vuotiaiden parisarjassa Tampereen Sisun valmennustiimi Tiina ja Mila Koljander tekevät yhteistyötä Turun Urheiluliiton valmennuksen kanssa. Nousiainen on saanut parikseen Turusta Jade Sirviön ja tämä Portugalin kilpailu oli parin ensimmäinen yhteinen kilpailu. Pari lähti myös kärkipaikalta sunnuntain finaaliin ja otti sieltä kultaa reilulla erolla seuraaviin. Yhteistä harjoittelua on takana vasta reilu pari kuukautta, mutta ahkeran harjoittelun tuloksena pariohjelma saatiin hyvään kuntoon jo heti ensimmäiseen kilpailuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos