FC Haka kasvattaa pelaaja­budjettiaan – Haussa yhä maalivahti Aatu Hakalalle kirittäjä ennen kauden alkua

FC Haka hioo vielä kokoonpanoaan pian alkavaa jalkapalloliigan kautta varten.

FC Haka etsii siirtomarkkinoilta vielä toista maalivahtia Aatu Hakalan pariksi.

16.3. 9:14

FC Hakan joukkueen rakennus on yhtä palaa vaille valmis, toimitusjohtaja Olli Huttunen toteaa. Miesten jalkapalloliigan kauteen valmistautuva ryhmä etsii vielä toista maalivahtia Aatu Hakalan kirittäjäksi.

Liigakauden alkuun on kolme viikkoa aikaa. Haka oli viime kaudella neljäs ja palaa vuosien tauon jälkeen europeleihin.

Huttunen kertoo, että viime kauden noin 580 000 euron pelaajabudjetti on kasvanut 650 000 euroon.

Europelit tuovat panosta

Isojen panoksien kausi näkyy valkeakoskelaisseuralla sekä budjetissa että pelaajahankinnoissa. Mielenkiintoisia uusia tulokkaita Hakassa ovat muun muassa hyökkääjä Juan Lescano, keskuspuolustaja Falloy Ndiaye, laitapuolustaja Haymenn Bah-Traoré ja keskikenttäpelaajat Tuure Siira ja Mehdi Boukassi.

Haka voitti Ilveksen 1–0 Liigacupin kohtaamisessa helmikuussa.

Haka on pyrkinyt hankkimaan jokaiselle pelipaikalle kaksi laadukasta pelaajaa europelejä ajatellen. Sama on haussa myös maalivahtirintamalla.

”Sen verran tärkeä vuosi, että täytyy olla maalivahti, joka pystyy ottamaan vastuuta ja haastamaan Aatu Hakalaa maalivahdin roolissa”, Huttunen toteaa.

Huttusen mukaan tällä hetkellä on muutama vaihtoehto ”hilkulla”. Keskusteluissa on sekä kotimainen että ulkomaalainen maalivahtivaihtoehto.

”Onko nuori vai vanha ei ole se tärkein asia, vaan että pystyy ottamaan vastuuta tarvittaessa, jopa haastamaan pelipaikasta.”

Ilman pahoja loukkaantumisia joukkue on maalivahdin jälkeen valmis.

”Jos jotain sattuu ja tulee pitkäaikaisia loukkaantumisia, tilanne aina muuttuu. Kysymys­merkki on, kun talvella on ollut aika paljon loukkaantumisia. Toivottavasti ne olisi kärsitty. Kun saadaan miehet kuntoon, joukkue näyttää oikein hyvältä. Vaihtoehtoja löytyy joka pelipaikalle, olemme luottavaisin mielin”, Huttunen kertoo.

Hakan liigakausi alkaa keskiviikkona 5. huhtikuuta SJK-vierasottelulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos