Valkeakosken Hakan Elisabet Kujanpää moukaroi jälleen SM-kultaa

Elisabet Kujanpään tulos on uusi 17-sarjan piirinennätys ja sarjan kaikkien aikojen neljänneksi paras.

Valkeakosken Hakan yleisurheilija moukarinheittäjä Elisabet Kujanpää Apian urheilukentällä Valkeakoskella lokakuussa 2022.

6.3. 10:00

Valkeakosken Hakan Elisabet Kujanpää on voittanut moukarinheiton SM-kultaa N17-sarjassa. Moukarin yleisen sarjan ja nuorten talvimestaruuksista heitettiin lauantaina Kaustisella.

Kujanpää voitti SM-kultaa kolmen kilon moukarilla koleassa ja tuulisessa säässä tuloksella 67,54 metriä. Toiseksi kilpailussa tuli Noormarkun Nopsan Pinja Kärhä tuloksella 63,55 metriä ja kolmanneksi Espoon Tapioiden Aino Ikäheimo tuloksella 56,50 metriä.

Kujanpään tulos on uusi 17-sarjan piirinennätys ja sarjan kaikkien aikojen neljänneksi paras. ”Ennen kaikkea tulos oli Kujanpää uusi oma ennätys ja tässä vaiheessa kautta se vaikuttaa hyvin lupaavalta”, valmentaja Eija Päiväniemi kertoo tiedotteessa.

Kujanpää voitti N17-sarjan Suomen talvimestaruuden myös viime vuonna. Sitä edellisenä vuonna hän moukaroi 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa talven SM-voittoon.

Päiväniemen mukaan Kujanpään talvikauden harjoittelu on sujunut kokonaisuudessaan hyvin. Mukaan on tullut uusi heittotekniikka, joka on alkanut tuottaa tulosta. ”Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos