Valkeakoskelaiselle Eero Väyryselle kultainen ansioristi suomalaisen liikunnan hyväksi tehdystä työstä

Eero Väyrynen kuvattiin vuonna 2007 Niementien jalkapallohallissa, joka oli juuri saanut uuden kumirouhepinnan. Väyrynen työskenteli tällöin Valkeakosken Palloiluhalli Oy:n toimitusjohtajana.

28.2. 13:26

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt ansioristejä ja -mitaleja liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille.

Kultaisen ansioristin saa Valkeakoskelta Eero Väyrynen.

Kultainen ansioristi annetaan erityisen ansiokkaasta valtakunnallisen liikuntatoiminnan hyväksi tehdystä työstä. Ansioristi myönnetään pitkäaikaisesta erityisen ansiokkaasta toiminnasta Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi.

Kultaista ansioristiä hakenut Palloliitto kertoo, että Suomen Jalkapallomuseon talousvastaavana ja hallituksen jäsenenä vuodesta 1996 lähtien toiminut Eero Väyrynen on ollut mukana suomalaisessa jalkapallossa jo yli 60 vuoden ajan. Väyrynen on ollut useissa eri rooleissa Valkeakosken Hakassa, muun muassa hallituksen jäsenenä, hallituksen puheenjohtajana sekä nuorisotoimikunnan puheenjohtajana. Hän on toiminut myös Suomen Palloliiton liittohallituksessa ja useissa luottamustoimissa. Väyrynen on aiemmin palkittu muun muassa Palloliiton kultaisella ansiomerkillä sekä Suomen Leijonan ritarimerkillä.

Palloliiton hakemuksesta myönnettiin kultainen ansioristi Eero Väyryselle ja ansioristit Hannu Penttiselle, Jouni Hyytiälle sekä Mikko Vuorelalle. Lisäksi ansiomitalit kullatuin ristein myönnettiin Palloliiton hallituksen jäsen Ari Murtoselle Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n hakemuksesta ja Seuraparlamentin jäsen Pasi Lodille Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n hakemuksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos