Hakan sankari Oiva Laaksonen haluaa tehdä läpimurtonsa – Ilves hakee vielä avausvoittoaan: ”Tuli pari aika pahaa nukahdusta”

Haka voitti vuoden ensimmäisen jalkapallon paikallis­kamppailun Oiva Laaksosen upealla maalilla.

Hakan Oiva Laaksonen (keskellä) teki ainoan maalin ja ratkaisi voiton Ilvestä vastaan.

4.2. 19:10 | Päivitetty 4.2. 20:10

FC Haka otti nimiinsä miesten jalkapallokauden ensimmäisen Pirkanmaan derbyn. Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa juhli lauantaina Haka, joka otti Liigacupissa 1–0 (0–0) -voiton Ilveksestä.

Haka avasi samalla voittotilinsä tämän vuoden Liigacupissa, Ilveksen voittotili on kahden pelin jälkeen vielä avaamatta.

Hakan voittomaalin teki hyökkääjä Oiva Laaksonen 80. minuutilla. Laaksosen upea kaukolaukaus kiertyi Ilves-maalin yläkulmaan ohi maalivahti Otso Virtasen.

”Jalka vapaaksi ja vetää vaan jonnekin, niin tuurilla menee”, Laaksonen kommentoi maaliaan.

Haastattelun aikana Hakan keskikenttäpelaaja Tuure Siira tulee halaamaan ja onnittelemaan maalintekijä Laaksosta.

”Oot sä hyvä pelaan!” Siira kiittele vuolaasti.

Vaihdosta kentälle tullut Laaksonen oli monessa mukana, kun hän hankki Hakalle rangaistuspotkun 73. minuutilla. Ilveksen tuore sopimuspelaaja, keskuspuolustaja Umar Mohammed rikkoi Laaksosta rangaistusalueen sisällä. Pilkun laukoi Hakan testihyökkääjä Juan Lescano. Virtanen kuitenkin torjui Lescanon heikon yrityksen.

19-vuotiaan Laaksosen liigaläpimurto on vielä tekemättä. Lauantaina hän antoi oivia näyttöjä valmennukselle.

”Tavoite on saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja tehoja. Jos tulee äijiä lisää, niin voi olla lainakin Ykköseen mahdollinen. Peliaika on tärkeää, tänään sain hyviä näyttöjä ja niitä pitää jatkaa.”

Maalipaikat vähissä

Ilves hallitsi palloa ottelussa, mutta hyökkäyskolmanneksen tekeminen oli vaikeaa. Maalipaikat jäivät todella vähiin, kuten myös Hakalla, ja Ilves-hyökkääjä Adam Larsson oli lähes ilman palloja.

”Eka puoliaika oli meidän kontrollissa, mutta ei saatu luotua juurikaan mitään. Toisella puoliajalla ok kontrolli, mutta tuli pari aika pahaa nukahdusta”, Ilveksen keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen analysoi.

Pelin tiimellyksessä Ilveksen joukkueenjohtaja Ville Niemelä sai vaihtopenkillä punaisen kortin suunsoitosta.

Lauri Ala-Myllymäki palasi Ilves-paitaan, kun hän tuli vaihdosta kentälle 77. minuutilla. Ihmeitä ei vielä Italian kentiltä palannut keskikentän taituri saanut aikaan. Pennasta ja Ala-Myllymäkeä ei ehditty paljoa yhdessä nähdä.

”Eiköhän siitä yhteispelistä hyvä tule. Ollaan tehty hyviä hankintoja, Lauri ja moni muukin. Nyt pitää vaan saada paras irti meistä kaikista”, Pennanen pohjustaa jatkoa.

Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki palasi Ilves-paitaan, tässä vastassa Hakan Janne-Pekka Laine.

Pennanen on ollut tyytyväinen ensimmäisten viikkojen tekemiseen. Hänen mukaansa Ilves on selkeyttänyt tekemistään, mutta muutokset pitää saada myös tulostaululle.

”Selkeästi tekeminen on ollut parempaa kun vertaa viime talveen. Koitetaan saada peli Liigacupin aikana sellaiseen valmiuteen, että ollaan valmiita taistelemaan jostain ihan muusta kuin viime kaudella.”

Haka testasi pelissä hyökkääjä Lescanoa sekä toista testipelaajaa keskuspuolustaja Fallou Ndiyaea. Ndiayea oli vahva etenkin pääpalloissa, ja yhteisen kielen vahvistuessa pystynee ottamaan aktiivisempaa roolia myös pelinavauksessa. Lescano ei ainakaan vielä vakuuttanut, mutta hänen pelikuntonsa on Hakan mukaan vielä kaukana parhaasta. Talvihankinta, laitapuolustaja Haymenn Bah-Traore oli Hakan aktiivisempia ja säväyttävimpiä pelaajia.

Ilvekseltä esiin nousi etenkin vasempana laitapuolustajana pelannut Felipe Aspegren, joka oli isossa roolissa Ilveksen pallollisessa hyökkäyspelissä vasemmalla laidalla. Juuri 1+1-vuotisen sopimuksen tehnyt toppari Mohammed pelasi pallollisesti lupaavasti, mutta höntyili puolustuspelissä.

Hakan testipelaaja Fallou Ndiyae (numero 5) toi ulottuvuutta Hakan puolustukseen.

Liigacup on ennen kaikkea valmistautumista tulevaan sarjakauteen, mutta molemmat haluavat menestyä jo talvella.

”Totta kai halutaan saada Liigacupissakin tuloksia, ne ovat meille viime kauden jälkeen tärkeitä”, Pennanen miettii.

”Halutaan päästä pudotuspeleihin, joten voitto oli tärkeä”, Laaksonen toteaa.

Oikaisu 4.2.2023 kello 20.10: Jutussa luki alun perin virheellisesti, että Hakan ja Ilveksen välinen ottelu olisi pelattu perjantaina. Juttuun on korjattu, että ottelu pelattiin tänään lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos