Katsomosta kuului rasistisia huutoja kesken ottelun – Ilveksen Petteri Pennanen lähetti kirosanalla höystetyt terveiset huutelijoille

FC Hakan ja Ilveksen jalkapallo-ottelussa tapahtui ikävä välikohtaus ottelun loppuhetkillä, minkä vuoksi peli keskeytettiin hetkeksi.

Ilveksen Petteri Pennanen huusi kesken pelin katsomoon, kun kuuluttaja kertoi katsomosta kuuluneen rasistista huutelua Ilveksen ja Hakan ottelussa.

4.2. 18:12

FC Hakan ja Ilveksen välinen miesten jalkapallon Liigacupin ottelu keskeytyi hetkeksi lauantaina katsomosta kuuluneen rasistisen huutelun vuoksi.

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa pelatussa ottelussa noin 87–88 minuuttien kohdalla peli oli seisahduksissa, kun päätuomari Peiman Simani piteli palloa käsissään. Sen jälkeen kenttäkuuluttaja kertoi, että ottelu oli hetken keskeytettynä katsomosta kuuluneiden rasististen huuteluiden vuoksi.

Tässä kohtaa Ilveksen tähtipelaaja Petteri Pennanen avasi suunsa, kun hän oli kentällä katsomon puoleisella laidalla.

”Jos joku sieltä huutanut rasismia, lähtekää helvettiin”, Pennanen huusi katsomoon päin.

Välikohtauksen jälkeen ottelu jatkui loppuun asti ilman katkoksia. FC Haka voitti kauden ensimmäisen paikallispelin 1–0.

FC Haka juhli Oiva Laaksosen maalia Ilves-pelissä.

Ottelun jälkeen FC Haka otti tilanteeseen kantaa Facebook-sivullaan.

”FC Haka tuomitsee kyseisen toiminnan erittäin vakavasti. Meidän kaikkien vastuulla on pitää myös jalkapallokentät ja -katsomot vapaina rasismista.”

Pennanen kertoi ottelun jälkeen, että ei ollut itse kuullut rasistista huutelua. Hän tuomitsee toiminnan jyrkästi.

”Jos on ollut jotain sellaista, niin ei voi ymmärtää, miten vuonna 2023 voi vielä olla niin hölmöjä ihmisiä.”

Pennanen kertoo, että pyrkii aina reagoimaan tilanteisiin, kuten nyt kesken pelin.

”Ei tietysti mihinkään muuallekaan sovi rasismi. Tällainen on tosi tyhmää.”

Oikaisu 4.2.2023 kello 20.08: Jutussa luki alun perin virheellisesti, että Hakan ja Ilveksen välinen ottelu olisi pelattu perjantaina. Juttuun on korjattu, että ottelu pelattiin tänään lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos