Valkeakoskella esiteltiin sähköpyörätuoli­jalkapalloa – laji kasvaa vauhdilla maailmalla

Lauantaina Valkeakosken liikuntahallissa pelattiin kolme futsalottelua. Yhden ottelun tauolla nähtiin myös sähköpyörätuolijalkapalloa, kun TPV-Powerchair saapui esiintymään Tampereelta Valkeakoskelle.

Tamperelainen sähköpyörätuolijalkapallojoukkue TPV-Powerchair saapui Valkeakoskelle lauantaina esittelemään sähköpyörätuolijalkapalloa.

30.1. 11:01

Viime lauantaina Valkeakosken Apian liikuntahallissa pelattiin peräti kolme futsalottelua. Päivän aloitti WFT:n ja Ylöjärven Ilveksen kohtaaminen miesten futsal-Kakkosessa, iltapäivällä Mad Max kohtasi FC Kemin miesten futsal-liigassa ja illalla pelattiin vielä naisten futsal-Ykkösen ottelu Mad Max vastaan MU.

Mad Maxin ja FC Kemin ottelun puoliajalla yleisölle esiteltiin sähköpyörätuolijalkapalloa, kun TPV-Powerchair-joukkue ja sen valmentajat saapuivat esittelemään lajia Tampereelta asti.

Joukkueen johtaja Mika Nousiainen kertoo, että sähköpyörätuolijalkapallo on maailman nopeiten kasvava vammaisurheilulaji. ”Sitä pelataan tällä hetkellä yli 30 maassa. Suomessa tosin ollaan vielä vähän lastenkengissä, tällä hetkellä Suomessa on neljä joukkuetta”, Nousiainen kertoo.

Pelin otteluisäntänä toimi Pirkanmaan Lihastautiyhdistys, jolta idea näytösottelun järjestämiseen alun perin lähti, Nousiaisen kertoo.

Sähköpyörätuolijalkapallojoukkue TPV-Powerchairiin kuuluu joukkueen johtaja Mika Nousiaisen mukaan seitsemän pelaajaa, mutta lauantaina kentällä nähtiin sairaustapausten vuoksi neljä pelaajaa. Yleisön reaktio lajin tutustumisnäytökseen oli Nousiaisen mukaan positiivinen.

Yhdistyksen liikuntavastaava oli kysynyt TPV:ltä olisiko heillä halua lähteä järjestämään yhteistapahtumaa.

”Ilman muuta lähdettiin. Mad Max otti meidät myös hyvin vastaan Valkeakoskella ja saimme hyvät reaktiot yleisöltä. Luulen, että ilo oli molemminpuolinen. Mad Max sai myös positiivista näkyvyyttä ja oli mukana tukemassa vammaisurheilua”, Nousiainen toteaa.

Peleissä kerättiin vapaaehtoinen pääsymaksu ja se lahjoitetaan Pirkanmaan Lihastautiyhdistykselle urheilutoiminnan kehittämiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos