Krista Pärmäkosken taustalla on Valkeakosken Hakasta tuttu mies, jota voi kutsua hiihtolatujen MacGyveriksi – nyt hän kertoo elämänsä erikoisimmasta kilpailusta ja työstään managerina

Entinen Valkeakosken Hakan kilpahiihtäjä Aki Pajunoja on väitellyt tohtoriksi ilmakehähiukkasista. Hän kehuu Suomen hiihtoa yhdestä asiasta: ”Edes Norjassa sitä ei osata niin hyvin.” Krista Pärmäkosken manageri toimii SM-hiihdoissa kuuluttajana.

Manageri kuvaa Aki Pajunojan roolia Krista Pärmäkosken taustalla heikosti. Hän tekee paljon muutakin. Kun Pärmäkoski rakennutti uutta kotiaan, projektista huolehti suurelta osin Pajunoja. ”Ehkä olen enemmän asioidenhoitaja.”

1980- ja 1990-luvuilla televisiota katselleet muistavat MacGyverin. Miehen, joka selvitti kiperimmätkin tilanteet pelkän jeesusteipin ja linkkuveitsen avulla.

Samanlaiseen insinöörimäiseen nokkeluuteen on kerran jos toisenkin joutunut turvautumaan myös Aki Pajunoja. Kun kisastadionin äänet eivät meinanneet pelittää, Pajunoja ratkaisi ongelman ”purkkaratkaisulla”. Muistikuvat tapahtuneesta eivät ole enää tarkat, mutta Instagram-nimi siitä jäi: mackaiveri.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos