Tähtipuolustaja Luiyi de Lucas ja kuningas Salomo Ojala jättävät FC Hakan

Valkeakoskella Salomo Ojala muistetaan etenkin maalikuninkuudesta kaudelta 2019, jolloin Haka voitti Ykkösen ja nousi liigaan.

Luiyi de Lucas jatkaa uraansa Skotlannin Valioliigassa pelaavassa Livingstonessa. Hänet kuvattiin Valkeakosken Tehtaan kentällä maalikuussa 2022.

Viikonloppuna koskilaisseura FC Haka kertoi, että päättyneen liigakauden jälkeen yhteensä 11 pelaajaa jättää joukkueen taakseen.

Yksi lähtijöistä on Hakaa kaksi ja puoli kautta edustanut tähtipuolustaja ja kannattajien suosikki Luiyi de Lucas, joka jatkaa uraansa Skotlannin Valioliigassa pelaavassa Livingstonessa.

"Minulla on vain hyvää sanottavaa ystävistäni, henkilökunnasta, seuran työntekijöistä ja kannattajista. He ovat olleet uskomattomia vuosien varrella ja antoivat minun kehittää uraani jalkapalloilijana ja ihmisenä. En tule koskaan unohtamaan sitä”, de Lucas kirjoittaa Facebookissa julkaistussa jäähyväisviestissään.

De Lucas pelasi Hakan riveissä miesten liigassa 59 ottelua ja teki niissä viisi maalia.

Lähellä oli, että de Lucas olisi jättänyt Hakan jo aikaisemmin: Jymy-yllätys: Kannattajien rakastama Luiyi de Lucas palaa FC Hakaan – Näin huipputoppari perustelee päätöstään: ”Seura, jossa olen ollut onnellisin ammattilais­­urani aikana”

Maalikuninkaan jäähyväiset

Lähtijöihin lukeutuu myös hyökkääjä Salomo Ojala. Hänet muistetaan Valkeakoskella etenkin maalikuninkaana kaudelta 2019, jolloin Haka voitti Suomen jalkapallon toiseksi korkeimman sarjatason Ykkösen ja nousi liigaan. Ensimmäisellä liigakaudella 2020 Ojala voitti puolestaan Hakan sisäisen maalipörssin.

Eron hetki on haikea. ”Olen saanut valmentajilta tosi paljon vinkkejä omaan tekemiseen, mistä voi ammentaa edelleen tulevaisuuteen. Olen kehittynyt Hakassa sellaiseksi pelaajaksi, kuin nyt olen”, Salomo Ojala kertoo.

Hakaa viiden kauden ajan edustaneen Ojalan tuleva seura on vielä avoinna. ”Kaksi viimeistä kautta eivät pelillisesti välttämättä olleet sitä, mitä toivoi. Mutta ehdottomasti erittäin hyvät muistot jää”, Ojala kommentoi lähtöään Hakan verkkosivuilla.

Luiyi de Lucasin ja Salomo Ojala lisäksi Hakan jättävät Lee Erwin, Seth Saarinen, Mika Hilander, Elias Collin, Donaldo Acka, Topias Listo, Kalle Kohonen sekä lainapelaajat Elias Mastokangas ja Jude Arthur.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos