Haka-kasvatti Hilda Kukonlehto edustaa Suomea talvi­universiadeissa

21.12.2022 15:00

Haka-kasvatti Hilda Kukonlehto, 22, on valittu Suomen joukkueeseen vuoden 2023 talviuniversiadeihin. Kukonlehto on valittu Suomen ampumahiihdon joukkueeseen.

Talviuniversiadit järjestetään Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.–22. tammikuuta. Lake Placidiin odotetaan yhteensä noin 2 500 osallistujaa 50 maasta. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista suomalaisedustusta nähdään kahdeksassa.

Vuoden 2023 universiadeihin voivat osallistua urheilijat, jotka ovat syntyneet 1998–2005. Urheilijan tulee opiskella korkea-asteella.

Kukonlehto opiskelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa Vuokatin urheilupuiston ja laskettelukeskuksen lähellä. Ampumahiihdossa hänen seuransa on Ahveniston Ampumahiihtäjät. Kukonlehto urheilee myös suunnistuksessa ja hiihdossa.

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueeseen urheilijoita, joilla se arvioi olevan mahdollisuus sijoittua lajista riippuen kahdeksan tai kuudentoista parhaan joukkoon. Universiadeihin on voitu valita harkinnalla myös nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka huippu-urheiluyksikkö arvioi tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos