Kilpa-aerobicin maailmanmestari kävi vetämässä Valkeakosken Voimistelijoiden treenileirejä – Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa

Antonio Papazov loi EM-kilpailuihin tähtääville VaVon junioreille kolme kilpailuohjelmaa.

Valkeakosken Voimistelijoiden kilparyhmät ovat asettaneet katseensa jo uuteen kauteen. Treenileirillä Miitta Pihlajasaari, Inessa Romaniv, Meri Vahteristo, Antonio Papazov, Julia Alimyllymaa, Viivi Komu ja Milja Kautto.

29.11.2022 10:30

Valkeakosken Voimistelijat nappasivat kokonaisuudessaan syksyn kolmesta kotimaan kilpailuista yhteensä 32 mitalisijaa. Kilpa-aerobicin syksyn kilpailukausi päättyi 12.-13.11. Kajaanissa.

Viime viikolla VaVon ryhmät aloittivat jo valmistautumisen tulevaan kevääseen ja treenileiriä saapui vetämään lajin bulgarialainen maailmanmestari ja nykyinen tuomari Antonio Papazov.

Kuusi päivää kestäneelle leirille pääsivät osallistumaan kaikki kilpa-aerobicin valmennusryhmät. Leirin aikana keskityttiin tällä kertaa erityisesti ilmaisuun ja taiteellisuuteen lajin vaikeusliikkeiden lisäksi.

Papazov tunnetaan myös arvostettuna koreografina ja hän loikin ensi vuoden EM-kilpailuihin tähtääville junioreille leirin aikana kolme uutta kilpailuohjelmaa. Kilpa-aerobicin säännöt vaihtuivat vuoden alusta ja Papazov on ollut taiteellisuuden osa-alueen luomisessa tiiviisti sparrausapuna mukana. Leirin aikana valmennustiimit saivatkin häneltä apua ja uusia näkemyksiä koreografioiden luomiseen.

Päävalmentaja Laura Vihervä kertoo, että yhteistyö Papazovin kanssa tulee jatkumaan ohjelmien ja ilmaisun osalta myös tulevana vuonna.

”Oli kiva, kun saatiin erilaista oppia ilmaisuun. Kansainväliset yhteistyöt ovat hyödyllisiä, kun aina oppii uutta maailman huipuilta mitä voi soveltaa omaan harjoitteluun”, kommentoi ensi vuonna naisten sarjaan siirtyvä Netta Hakonen.

”Leiri oli raskas, mutta hyödyllinen. Uusista koreografioista tuli hienot ja erilaiset, odotetaan tulevaa kevättä innolla, että päästään näyttämään mitä osataan ja millaiset uusista ohjelmista tuli”, jatkaa 15-vuotias Julia Alimyllymaa.

”Odotan innolla ensi kevättä ja uusia haasteita uudessa sarjassa”, päättää Hakonen.

VaVo täydentää kaikkia kilpa-aerobicin valmennusryhmiään alkavalle kaudelle 2023 ja järjestää lajin avoimen Try out -kokeilutilaisuuden lauantaina 3.12. klo 14.

Meri Vahteristo, Inessa Romaniv, Julia Alimyllymaa, Viivi Komu, Milja Kautto ja Antonio Papazov.

Antonio Papazov ja Jenny Immonen.

Antonio Papazov valmensi Valkeakosken vierailunsa aikana kaikkia VaVon kilpa-aerobicin valmennusryhmiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos