Vuoden retkimelontaseura löytyy Valkeakoskelta: ”Vesireitit tarjoavat ainutlaatuiset mahdollisuudet”

Palkinnon myönsi Suomen melonta- ja soutuliitto.

Mallasveden Melojien saaman tunnustuksen kävivät pokkaamassa valkeakoskelaiset melonta-aktiivit Tia Salminen, Outi Penninkangas ja Saara Mäkinen.

15.11. 19:00

Valkeakoskelaiselle seuralle Mallasveden Melojille on myönnetty Vuoden retkimelontaseura -tunnustus Suomen melonta- ja soutuliiton syyskokouksessa. Seuran edustajat vastaanottivat tunnustuspalkinnon lauantaina 12. marraskuuta.

Mallasveden Melojat on retkimelontaan keskittynyt seura, johon kuuluu 120 jäsentä. Seura perustettiin vuonna 1999 Valkeakoskella, jossa Apianlahdella sijaitseva melontavaja on toiminnan keskuspaikka.

Parhaillaan seuralla on meneillään Viransaari retkisaareksi -hanke. Se tähtää siihen, että lähistöllä sijaitseva saari päästään ottamaan käyttöön lähiretkeilyn tukikohdaksi.

”Pandemian aikana luontoliikunta on lisännyt suosiotaan ja monelle siitä on tullut tärkeä osa arkea. Melontaa pääsi harrastamaan silloinkin, kun moni muu harrastus jäi tauolle”, kertoo palkintoa pokkaamassa ollut Outi Penninkangas Mallasveden Melojista.

Hän muistuttaa, että Mallasveden Melojat on ainoa suomalainen melontaseura, jolle on myönnetty aikuisliikunnan Tähtiseura-merkki.

Tähtiseura-merkki kertoo seuran tavoitteesta parantaa seuratoimintaa ja lisätä turvallista ja laadukasta luontoliikuntaa.

”Valkeakoski sijaitsee pitkien vesireittien varrella. Ne tarjoavat ainutlaatuiset mahdollisuudet retkeilyyn. Mallasveden Melojat seurana haluaa tuoda esille luonnossa liikkumisen positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin.”

Penninkankaan mielestä on hienoa, että seura sai näin upean tunnustuksen.

”Jokainen seura on juuri niin aktiivinen kuin sen jäsenet, joten kiitos kuuluu ihan koko porukalle. Olemme viime vuosina kehittäneet seuran toimintaa Olympiakomitean Tähtiseura-toiminnassa ja työ on tuonut ryhtiä kaikkeen tekemiseemme. Silti meillä harrastetaan luontoliikuntaa rennolla otteella. Seurassa jokainen saa harrastaa ja kehittyä omalla tasollaan”.

Lue lisää: Melojat aateloitiin tähtiseuraksi – Video: Toimittaja ikuisti järvelle lähtöä ja kastoi vahingossa talviturkkinsa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos