Haka pelasi neljännen nollapelin putkeen ja nousi jo tasapisteisiin pronssisijaa pitävän Hongan kanssa – Päävalmentaja Tainio löysi kaksi syytä, miksi Hakan puolustus toimii loistavasti

FC Haka nousi Hongan kanssa tasapisteisiin ja pronssikilpa tiivistyy. KuPS-vieraspeli päättyi maalittomana.

Hakan puolustaja Eero-Matti Auvinen puolustaa liukumalla KuPSin Janis Ikaunieksin maalipaikan viime hetkellä.

5.10. 21:08

FC Hakan ja FC Hongan pronssikilvasta ja viimeisen suoran europelipaikan tavoittelusta muodostuu miesten jalkapalloliigan viimeisillä kierroksilla kiehtova kilpajuoksu.

Haka nousi keskiviikkona Hongan kanssa tasapisteisiin, kun valkeakoskelaisryhmä haki vieraspisteen Kuopiosta. Haka ja KuPS pelasivat maalittomasti 0–0 sateisessa ja tuulisessa syyssäässä.

Honka on maalieron turvin kolmantena ja Haka neljäntenä. Toki KuPS-voitto olisi ollut Hakalle hurja buusti pronssijahdissa, mutta Kuopiosta tasapelipistekin on hyvä lähtökohta.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli tyytyväinen vieraspisteeseen. Loppukauden tavoite on tietenkin saada maksimaaliset pisteet kahdesta jäljellä olevasta pelistä.

”Tämä oli aika maksimaalinen tulos. Moni ei ole saanut täältä mitään. Tulos vastasi pelin kuvaa”, Tainio kertoi.

Hakan noustua tasoihin suorituspaine on espoolaisilla, joilla on peli vähemmän pelattuna. Honka kohtaa torstaina Interin.

Hyvin mahdollista on, että pronssi ratkaistaan sarjan viimeisessä ottelussa 16. lokakuuta, kun Haka ja Honka kohtaavat Espoossa.

Iso panos onkin seuraavassa HJK-kotipelissä. Hakalle olisi tärkeää päästä pisteille sarjakärkeä vastaan.

Puolustus pitää

Hakan hyökkäyskalustoa on hehkutettu läpi kauden, mutta iso selkänoja vahvalle kaudelle ja etenkin jatkosarjalle on ollut loistavassa kuosissa oleva puolustuspeli.

Hakan viiden ottelun voittoputki meni Kuopiossa poikki, mutta viimeiseen kuuteen otteluun Hakan maaliin on osuttu vain kolmesti. Nollapeli oli neljäs putkeen, viimeksi Hakan maaliin osui Honka 1. syyskuuta.

”Helpot virheet on saatu pois ja puolustetaan paremmin erikoistilanteita”, Tainio pohjusti.

Kuopiossa Haka pelasi pitkiä aikoja syvällä omalla alueella ja puolusti todella tiiviisti. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla Haka otti paljon vastaan KuPSin hitaita hyökkäyksiä. KuPS ei löytänyt tarvittavia rakoja Haka-puolustuksen murtamiseen.

”Pelin kuva oli se, mitä odotettiin. Puolustuspeli toimi hyvin ja pidettiin KuPS pois parhailta paikoilta.”

Hakan Niklas Friberg on puolustanut taas yhden tilanteen ja maalivahti Aatu Hakala kiittää kapteeniaan.

Toisella puoliajalla Haka pääsi enemmän pallolle ja hyökkäsi myös useasti vaarallisesti vastaan, mutta maali jäi saamatta.

”Tiedettiin, että mahdollisuus tulee toisella puoliajalla. Mahdollisuuksia oli useampikin, mutta ei tällä kertaa osunut”, Tainio harmitteli.

Hakan puolustuksen ydin on ollut käytännössä koko kauden sama: Luiyi de LucasNiklas FribergEero-Matti Auvinen. Se on tuonut pysyvyyttä ja varmuutta joukkueen tekemiseen. Friberg sai Kuopiossa täyteen sata liigapeliä.

Maalissa Aatu Hakala pelaa todellista läpimurtokautta, vaikka viime kauden lopulla nousi jo tunnustelemaan isoa vastuuta. Kuopiossa Hakala teki huipputorjunnan lisäajalla ja varmisti sillä Hakan pisteen.

Haka-maalivahti Aatu Hakala venytti loppuhetkillä tärkeän torjunnan.

Hakala sai torjunnastaan ansaitut kiitokset.

Huimassa maalivireessä ollut Hakan Lee Erwin nollattiin kahden huipputopparin voimin: KuPSin Diogo Tomas ja Paulo Ricardo pimensivät maalipörssin kärjen muutamaa välähdystä lukuun ottamatta.

KuPSin nollaus oli kova temppu kuopiolaisten tilannetta ajatellen. Kakkosena oleva ryhmä tarvitsi käytännössä pakkovoiton, jotta mestaruusunelma yhä eläisi vahvana. Nyt HJK on neljän pisteen päässä ja pelejä jäljellä molemmilla kaksi. Haka voi tosin auttaa KuPSia voittamalla seuraavaksi HJK:n.

Mitä tapahtui?

Puolustukset tiiviinä

1. puoliaika: Haka puolusti syvältä ja otti vastaan KuPSin hyökätessä. KuPSilla kaksi loistavaa paikkaa, Hakan Oliver Whyte hukkasi Hakan paraatipaikan.

2. puoliaika: Haka puolusti yhä tiivisti ja hyökkäsi terävästi vastaan, mutta huippupaikat jäivät vähiin. Aatu Hakala pelasti pisteen lisäajan huipputorjunnallaan.

Seuraavaksi: Hakalla on kaksi peliä jäljellä jatkosarjaa: 9.10. HJK kotona ja 16.10. Honka vieraissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos