Koskilaislähtöinen Jussi Mononen lumilautailun maajoukkueen valmennusjohtoon: ”Hyvällä tavalla jännittää”

Aiemmin Jussi Mononen on toiminut freeski-joukkueen päävalmentajana.

"Olen aina laskenut kaikilla välineillä”, Jussi Mononen kertoo.

25.8. 10:09

Tulevalle kaudelle Suomen lumilautamaajoukkueen valmennus kokee suuria muutoksia. Keväällä päävalmentajan työn lopettanut Antti Koskinen palaa takaisin joukkueen pariin ja aloittaa uudessa team managerin roolissa. Aiemmin freeski-joukkueen päävalmentajana toiminut Jussi Mononen astuu mukaan lumilautajoukkueen leiriin ottaen vastaan uuden valmennuspäällikön pestin.

Antti Koskinen vastaa nyt esimerkiksi joukkueen taloudesta, matkajärjestelyistä ja välinehuollon kehittämisestä. "Kahdeksan vuotta meni päävalmentajana ideoiden valmennuksen suunnittelua. On kiva, että se on nyt muilla ja itse voin keskittyä käytännön asioiden hyvään hoitoon”, Koskinen kertoo tiedotteessa.

Valkeakoskelta kotoisin oleva, aiemmin freeski-päävalmentajana toiminut, Jussi Mononen on uudesta työstä odottavainen: "Hyvällä tavalla jännittää: tässä on paljon uuden oppimista ja uuden rakentamista. Antilla on taloushallinto ja matkustuksen suunnittelua, ja minä mietin missä ja miten valmennetaan. Teemme kuitenkin suuren osan työstä yhdessä poiketen toistemme vastuualueille. Päävalmentajuus oli meille molemmille erittäin kokonaisvaltainen kokemus, jossa piti yksin vastata laajasta kokonaisuudesta. Nyt on mahtava päästä tekemään asioita yhdessä, vaikka edelleen vastuita kyllä riittää”, hän sanoo.

Monosella on taustaa niin suksista kuin lumilautailustakin: "Olen aina laskenut kaikilla välineillä, ja akatemiavalmennuksessa ollessani vapaa-ajalle astui lautailu vahvemmin mukaan. Lumilauta oli pakokeino työstä, ja kerran metsässä laudalla laskettuani tajusin, että tämä on ainut oikea väline näille leveyksille. Varsinkin lumisurffilla voi vaikka perheenkin kanssa mennä pienemmille mäille.”

Koskisen ja Monosen tiimissä valmennuksessa jatkavat aiemmin pääasiassa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian laskijoiden ja nuorten maajoukkueen parissa toimineet Tero Manninen, Saku Tiilikainen ja Kristiina Nisula, jotka ottavat nyt isompaa roolia myös aikuisten joukkueesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos