Mallasveden rantatonttien myyntihinta nousi melkoisiin lukemiin – Rahan lisäksi kaupunki saa tärkeää mainosta

Omarantaiset vakituiseen asumiseen tarkoitetut tontit ovat Pirkanmaalla harvinaisuus.

Valkeakosken kaupunki myi huhti- ja toukokuun aikana Koivuniemestä Mallasveden rannalta kolme omarantaista tonttia. Tontit myytiin huutokaupalla, mikä ei ole kovinkaan tavallinen tapa. Epätavallista on ylipäätään se, että Pirkanmaalla on myynnissä rantatontteja omakotitaloille. Valkeakoskellakin tämä on hyvin harvinaista, vaikka rantaa kaupungissa on reilusti.

Jos myyntisummista voi jotain päätellä, tonttikauppa sai paljon huomiota. Kun Valkeakoskella saman kokoisella rakennusoikeudella tontin voi saada alle 12 000 eurolla, nousi Koivuniemen tonttien hinta tästä jopa yli kymmenkertaiseksi. Kolmesta tontista halvin on menossa 115 000 eurolla, ja kallein 142 000 eurolla. Tarjousten hyväksymisestä tai hylkäämisestä päättää kaupunginhallitus ensi viikolla.

Summat tuntuvat korkealta, vaikka kaupungilta todetaankin, että tätä hintaluokkaa osattiin odottaa. Kaupunki saa tästä rahan ohella myös jotakin erittäin tärkeää, nimittäin huomiota. Omarantaiset vakituiseen asumiseen tarkoitetut tontit ovat Pirkanmaalla harvinaisuus, ja tonttikauppa on varmasti herättänyt huomiota muissakin mahdollisissa muuttajissa kuin niissä, jotka tonteista huusivat.

Kirjoittaja on Valkeakosken Sanomien päätoimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos