Valkeakoskelle on kasvanut vuosien mittaan huikean hieno kevään juhla

Vappua juhlitaan tänä vuonna laajemmin kuin ehkä koskaan ennen Valkeakosken historiassa.

Vappumarssit ovat olleet aikoinaan suuria ja näyttäviä, mutta mahtoiko edes niiden kulta-aikana olla Valkeakoskella yhtä suurta kansanjuhlaa kuin tämän vuoden vappuna? Tuskin.

Ankanuitosta on kasvanut yksi kaupunkilaisia yhdistävistä vuoden kohokohdista. Ankat tunnetaan jo ympäri Pirkanmaata, ja niiden parissa tullaan viettämään vapunpäivää pitkältä Valkeakosken ulkopuoleltakin. Jokainen väenpaljoudessa liikkunut tietää Ankanuiton kokoavan kanavan rannalle koskilaiset vauvasta vaariin. Erityisen hienoa on nähdä, että kun monet vappujuhlat ovat lähinnä aikuisille suunnattua hulinaa, on Valkeakoskella tarjolla myös lapsille sopiva kevään juhla.

Katuruokatapahtuma järjestetään vappuna nyt toista vuotta peräkkäin. Tällä kertaa myyntipisteet ovat Kauppatorilla liikekeskus Koskikaran edustalla. Vapunaattona järjestetään myös perinteinen konsertti ja tehtaan tyttöjen haudalla käynti, ja vapunpäivänä työväen vappujuhla.

Vapun juhla-alue laajenee lähes koko keskustaan. Toivottavasti säidenhaltija suosii Valkeakosken kevään juhlaa.

Huomaathan, että koska vapunpäivä on maanantaina, paperinen Valkeakosken Sanomat ilmestyy seuraavan kerran torstaina 4. toukokuuta. Katso vapunpäivänä verkosta uutiset sekä tunnelmat Ankanuitosta!

Kirjoittaja on Valkeakosken Sanomien päätoimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos