Valkeakoski loistaa jälleen nettomuuton menestyjien joukossa

Kirittävää silti riittää, kun verrataan lukuja Tampereen rajanaapureihin.

Suomen ehkä tunnetuin aluekehityksen tutkija ja tuntija, nykyinen Turun kaupungin tutkimusjohtaja Timo Aro on kartoittanut, minne Suomen sisäinen muuttoliike ohjautuu. Aron tutkimuksesta on uutisoinut muun muassa Aamulehti. Suomen sisällä kunnasta toiseen muuttavien ykköskohde on Tampere. Pirkanmaa on muutenkin hyvin edustettuna listalla, sillä 25:n eniten kuntien välistä nettomuuttoa saaneen kunnan joukossa on yhteensä seitsemän oman maakuntamme kuntaa ja kaupunkia. Erityisen iloinen asia on, että sijalla 23 on Valkeakoski: Tänne on viimeisen 12 kuukauden aikana muuttanut 65 ihmistä enemmän kuin täältä pois.

Hieno tulos!

Hienoa on sekin, että tällainen lukema ei ole Valkeakoskelle poikkeus. Myös puoli vuotta sitten samassa tilastossa kaupungin nettomuutto oli yli 60.

Se, miksi Valkeakoski kiinnostaa muuttajia, lienee monen asian summa. Kaupunki on ottanut painopisteekseen pohjoispuolen kasvun, mikä tuntuu järkevältä siinä valossa, että pohjoispuoli on Suomen vetävimmän kaupungin, Tampereen suunta. Samaan aikaan Tampereella asuntojen hinnat ovat nousseet huimaa vauhtia, ja moni joutuu katsomaan sen rajojen ulkopuolelle järkevien asumiskustannusten vuoksi.

Valkeakoskella riittää silti kirittävää. Tampereen naapurikunnista Nokialla nettomuutto on 381, Lempäälässä 318 ja Kangasalla 276 ihmisen verran. Jospa me pyrkisimme ensin kolminumeroiseen lukuun, ja sen jälkeen alkaisimme tavoitella seuraavia satalukuja.

Kirjoittaja on Valkeakosken Sanomien päätoimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos