Yhtä etappia lähempänä kevään eduskuntavaaleja – Tarjoamme tietoa äänestyspäätöksen tueksi

Jatkokautta hakee pitkästä aikaa kaksi valkeakoskelaista istuvaa kansanedustajaa.

23.2. 8:00

Yksi etappi matkalla kevään eduskuntavaaleja kohti on ohitettu: tiistaina oli viimeinen päivä jättää ehdokashakemukset vaalipiirilautakunnille. Ehdokasasettelu vahvistetaan viikon päästä, eli torstaina 2. maaliskuuta.

Valkeakoskelta on nyt tiedossa seitsemän ehdokasta. Vuosikymmeniä on aikaa siitä, kun kaupungissa on viimeksi ollut yhtä aikaa enemmän kuin yksi kansanedustaja. Nyt heitä on kaksi, ja molemmat hakevat myös seuraavaa kautta. Suuremmista puolueista vihreillä ei tällä kertaa ole Valkeakoskelta ehdokasta.

Vaalien alla kansalaiset haluavat tietoa äänestyspäätöksensä tueksi, ja sitä myös Valkeakosken Sanomat haluaa tarjota. Meillä ei näidenkään vaalien edellä ole käytössä karanteeneja tai kiintiöitä ehdokkaiden mielipidekirjoituksille, vaan haluamme julkaista ehdokkaiden tekstejä varsinkin nyt, kun äänestäjät niitä varmasti kiinnostuneena lukevat. Toki käytämme tarpeen tullen harkintaa, jos kirjoitusten määrät alkavat nousta kovin korkeiksi.

Ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta, ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta. Omaa ehdokasta voi lähteä miettimään esimerkiksi Sanoman vaalikoneen kautta, joka on julkaistu myös Valkeakosken Sanomien verkkosivuilla.

Kirjoittaja on Valkeakosken Sanomien päätoimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos