Miksi ikäihmisille ja muille tarvitseville ei jaeta tarpeeksi maksuttomia vaippoja, entinen omaishoitaja kysyy mielipiteessään

Tausta: Jos lääkäri on todennut, että potilas kärsii täydellisestä inkontinenssista eli virstankarkailusta, voi potilas saada Valkeakosken kaupungilta maksutta käyttöönsä korkeintaan kolme vaippaa päivää kohden. Jos potilas kokee tarvitsevansa päivittäin tätä enemmän vaippoja, lääkärin on mahdollista tarkastella lisäpyyntöjä tapauskohtaisesti.

Kunnat jakavat asukkailleen maksutta erilaisia hoitotarvikkeita, kuten aikuisten vaippoja, terveydenhuollon ammattilaisten tekemän tarvearvioinnin perusteella. Kuvituskuva apteekissa myytävistä inkontinenssisuojista.

26.8.2020 10:00

MIELIPIDE. Kuulin vasta nyt, että Valkeakoskella on edelleenkin monia, joille jaetaan yhä vain kolme vaippaa per vuorokausi.

Jo neljä vuotta sitten äitini tapauksessa taistelin asiasta kaupungin määräyksiä vastaan, jotta sain hänelle tarvittavan määrän vaippoja. Kuvittelin tapauksen myös valaisseen vaippajaosta päättäviä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos