Valkeakosken Sanomien pääkirjoitus kaupungin tiivistymisestä - Puheenvuoro - Valkeakosken Sanomat

Kaupungin kasvu aiheuttaa väistämättä myös kipuja – Alkuperäisasukkaalle alueen arvo voi olla ihan muualla kuin lisääntyvässä asutuksessa

18.9.2020 8:00

Kun kaupungissa asutus tiivistyy, mikä on kasvavien alueiden alkuperäisasukkaiden asema? Kysymys nousee toistuvasti esiin Valkeakosken pohjoispuolella, jonne kaupungin kasvua vahvasti ohjataan.

Kaikki ymmärtävät, että väkimäärän lisääntyminen, tai edes väen vähenemisen estäminen, on kaupungille elintärkeää. Viihtyvyyden ja arjen sujuvuuden kannalta olennaiset kaupalliset palvelut säilyvät vain, jos niillä on riittävästi asiakkaita. Sama pätee myös julkisiin palveluihin - mitä enemmän verovaroja, sitä paremmin kaupunkilaisille on tarjolla yhteistä hyvää. Silti on väistämätöntä, että ympäristön muuttuminen aiheuttaa ristiriitoja. Joku voi arvioida tonttien ja talojen arvon nousevan, kun ympärille nousee asuntoalueita. Mutta mitä jos itselle arvo on ollut juuri se metsä ja pelto, tyhjyys talon ympärillä? Lehtorannantiellä on noussut ymmärrettävä huoli ympäristön muutoksesta tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Millaiseksi maaseutumainen ympäristö muuttuu, jos pohjoispuolen osayleiskaavaan ehdotettu merkintä työpaikka-alueesta toteutuu?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset