Valkeakoskella laajennetaan jälleen neljänsiä koronarokotuksia – Katso, ketkä voivat saada rokotuksen nyt

Koronarokotuksia varten henkilökuntaa on käytettävissä rajallisesti, tiedottaa Valkeakosken sosiaali- ja terveyskeskus.

Koronavirus leviää nyt vauhdilla Pirkanmaalla. Sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrän uskotaan kasvavan entisestään tulevina viikkoina. Kuvituskuva koronarokotteesta.

28.7. 14:00

Valkeakoski laajentaa koronarokotuksia 18–69-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Rokotusaikoja voi varata perjantaista 29. heinäkuuta alkaen.

Valkeakosken sosiaali- ja terveyskeskuksesta kerrotaan, että rokotusaikoja on varattavissa rajoitetusti, koska henkilökuntaa on käytettävissä rajallisesti. Samasta syystä ajanvaraus voidaan joutua sulkemaan tilapäisesti.

Valkeakosken Sanomat uutisoi keskiviikkona, että koronavirus leviää nyt vauhdilla Pirkanmaalla. Keskiviikkona Tampereen yliopistollisessa sairaalassa oli hoidossa yli neljäkymmentä koronapotilasta, erityisesti iäkkäitä ja riskiryhmiin kuuluvia, joilla on koronan lisäksi paljon muitakin syitä sairaalahoidolle.

Lue lisää: Korona leviää nyt vauhdilla Pirkanmaalla – Sairaalahoidon tarve kasvanut, Taysissa yli 40 koronapotilasta

Aikaisemmin heinäkuussa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi suosituksen neljänsistä koronarokotteista. THL suosittelee, että kunnat alkaisivat tarjota neljänsiä rokoteannoksia kaikille yli 60-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville jo heinäkuussa tai viimeistään elokuun alusta alkaen.

Näin varaat ajan

Ensisijaisesti ajan rokotukseen voi varata sähköisesti Valkeakosken kaupungin nettisivuilta. Ajan voi varata myös puhelimitse arkisin kello 9–14 numerosta 040 335 7167 tai 040 335 7344. Rokotuspaikkana on vanha terveyskeskussairaalan siipi, jonka osoite on Särpimäenkatu 27.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos