Valkeakoskella laajennetaan neljänsiä korona­rokotuksia – Rokotusaikoja annetaan keskiviikosta alkaen, mutta niistä voi tulla pulaa

Koronarokotuksia varten henkilökuntaa on käytettävissä rajallisesti, Valkeakosken sosiaali- ja terveyskeskuksesta kerrotaan.

THL suosittelee, että kunnat alkaisivat tarjota neljänsiä rokoteannoksia kaikille yli 60-vuotiaille ja yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville jo heinäkuussa tai viimeistään elokuun alusta alkaen. Kuvituskuva koronarokotuksesta Porissa tammikuulta 2022.

19.7.2022 11:43

Valkeakoskella laajennetaan neljänsiä koronarokotuksia kaikille yli 70-vuotiaille. Rokotusaikoja voi varata keskiviikosta 20. heinäkuuta alkaen.

Valkeakosken sosiaali- ja terveyskeskuksesta kerrotaan, että rokotusaikoja on varattavissa rajoitetusti, koska henkilökuntaa on käytettävissä rajallisesti. Samasta syystä ajanvaraus voidaan joutua sulkemaan tilapäisesti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi suosituksen neljänsistä koronarokotteista maanantaina. THL suosittelee, että kunnat alkaisivat tarjota neljänsiä rokoteannoksia kaikille yli 60-vuotiaille ja yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville jo heinäkuussa tai viimeistään elokuun alusta alkaen.

Lue lisää: THL aikaistaa suositustaan neljänsistä koronarokotteista – Epidemia voi kiihtyä loppukesästä

Näin varaat ajan

Ensisijaisesti ajan rokotukseen voi varata sähköisesti Valkeakosken kaupungin nettisivuilta. Ajan voi varata myös puhelimitse arkisin kello 9–14 numerosta 040 335 7167 tai 040 335 7344. Rokotuspaikkana on vanha terveyskeskussairaalan siipi, jonka osoite on Särpimäenkatu 27.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

Lue lisää: Mikä on Valkeakosken koronatilanne nyt? – Näin asiantuntija vastasi: ”Lieviä tautitapauksia on varmasti paljon, eivätkä kaikki tartunnat tule edes terveydenhuollon tietoon”

Lue lisää: Omikronin alavariantit uhkaavat nostaa koronaepidemian uuteen nousuun Suomessa – Neljännet koronarokotukset laajenevat loppukesästä myös Valkeakoskella

Lue lisää: THL suosittelee viidettä koronarokoteannosta vakavasti immuunipuutteisille

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos