Vaikka tartuntoja todetaan yhä tuhansia viikossa, Pirkanmaa avautuu rajoituksista – miten tähän on päädytty? Juhani Sand vastaa kysymyksiin

Seuraavan parin viikon aikana Pirkanmaalla nähdään paljon tartuntoja ja terveydenhuollon kuormittumisen lisääntymistä, arvioi Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand. Samaan aikaan rajoituksia ja suosituksia puretaan. Esitimme Sandille kolme keskeistä kysymystä tautitilanteesta.

Tampereen yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Juhani Sand toivoo, että kevään ja kesän aikana Pirkanmaan koronatilanteessa nähtäisiin rauhallisempi vaihe. Siihen, että korona loppuisi jo lähikuukausina, hän ei usko. Sand kuvattiin heinäkuussa 2021.

Koronaepidemiassa ollaan jälleen uuden kynnyksellä. Koronarokotukset ovat edenneet ja rajoitusten ja suositusten purkaminen jatkuvat samalla, kun uusia tartuntoja ja koronan aiheuttamia kuolemia raportoidaan yhä.

Esimerkiksi Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 4 041 uutta laboratoriotestillä varmennettua tartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi keskiviikkona koko maahan yhteensä 4 264 uutta tartuntaa ja 22 koronan aiheuttamaa kuolemaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos