Tämä kaikki pitää tietää lasten koronarokotteesta: annoskoko, teho, tutkimukset ja haitta­vaikutukset – Valkeakoskella rokotetaan pian 5–11-vuotiaita

Riskiryhmiin kuulumattomien 5–11-vuotiaiden lasten rokotukset ovat alkamassa Valkeakoskella. Rokotetta on tutkittu Suomessa sadoilla lapsilla. Tutkimuksissa ei ole havaittu yllättäviä harvinaisia vakavia haittavaikutuksia.

8-vuotias Mimmi Johansson sai maanantaina koronarokotuksen Hatanpäällä Tampereella. Hoitaja Merja Koponen antoi rokotteen. Hän oli saapunut eläkkeeltään auttamaan korona­rokotuksissa.

11.1. 19:00

Kysyimme Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtajalta Mika Rämetiltä, millainen on lapsille annettava koronarokote. Rokotetta on tutkittu myös Suomessa rokotuskeskuksen johtamassa tutkimuksessa vuoden 2021 kesäkuusta lähtien.

Osassa kysymyksiä vastaus haettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta. Niihin kohtiin kappaleen alkuun on merkitty THL.

Koronarokotukset

5–11-vuotiaat

  • Kunnat ovat voineet tarjota kaikille 5–11-vuotiaille koronarokotuksia 23. joulukuuta lähtien, kun valtioneuvosto muutti koronarokotuksia koskevaa asetusta. Asetus astui voimaan 23.12.2021.

  • Aiemmin koronarokotetta tarjottiin vain 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat johonkin vakavan koronavirustaudin riskiryhmään.

  • Valkeakoskella koronarokotteita alettiin tarjota kaikille 5 vuotta täyttäneille viikolla 2.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos