Näin koronasulku vaikuttaa Valkeakoskella – Kiinni ainakin uimahalli, liikuntahalli ja jäähalli

Sulku jatkuu 7. tammikuuta asti

Kahdeksi viikoksi suljetaan muun muassa uimahallit ja urheilutilat.

23.12.2021 14:24

Valkeakosken kaupunki tiedotti torstaina iltapäivällä aluehallintoviraston päätöksen vaikutuksista Valkeakoskelle.

Tiedotteessa kerrotaan, että Valkeakosken kaupunki noudattaa aluehallintoviraston 23.12. antamaa määräystä.

Määräys kieltää kokonaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi suljetaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Määräykset ovat voimassa ajalla 25.12.2021–7.1.2022.

Valkeakosken kaupungin palvelujen osalta kiinni menevät ainakin koko urheilutalo (uimahalli ja liikuntahalli), Wareena, Apian avantosauna, koulujen iltakäyttö.

Vuonna 2004 syntyneet ja sitä nuoremmat lapset voivat harrastaa liikuntahallissa, koulujen saleissa ja wareenassa ohjatusti.

Kielto koskee kaikkia yleisötilaisuuksia

Aluehallintoviraston asettama tapahtumakielto koskee kaikkia yleisötilaisuuksia osanottajamäärästä riippumatta tartuntatautilain 58 pykälän perusteella.

Määräys sulkee laajasti yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat on määrätty suljettaviksi yleisöltä. Tilojen sulkeminen kohdistuu kaikkiin tartuntatautilain 58 g pykälän 4 momentin kohdissa tarkoitettuihin tiloihin. Suljettaviksi määrättyjä tiloja ei ole mahdollista ottaa käyttöön koronapassilla liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaa varten.

Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös ei koske vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin.

Yleisölle avoimilla ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuilla tiloilla tarkoitetaan seuraavaksi määriteltyjä tiloja:

1) joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat;

2) yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat;

3) tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat;

4) huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat;

5) sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat;

6) kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Lue lisää: Avin päätös tuli: Kaikki yleisötilaisuudet kielletään Pirkanmaalla – Kahden viikon sulku alkaa joulupäivänä, katso lista suljettavista tiloista

Lue lisää: Pirkanmaalla on todettu 229 uutta koronatartuntaa

Lue lisää: Rokotukset laajenevat 5 vuotta täyttäneisiin lapsiin – Hallitus käynnistää hätäjarrumekanismin: Tätä se tarkoittaa

Päivitetty juttua: Aluehallintovirasto korjasi sulun päättymispäivää. Sulku päättyy 7.1., ei 8.1., kuten ensin tiedotettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos