Taysin tilanne vakava, johtajaylilääkäri toivoo tiukkoja rajoituksia - Koronavirus - Valkeakosken Sanomat

Taysin tilanne on nyt vakava – johtajaylilääkäri Juhani Sand odottaa hallitukselta tiukkoja rajoituksia: ”Jos ei tule valtakunnallista koronapassin hyllyttämistä, täytyy tehdä alueellisesti”

Tampereen yliopistollisen sairaalan henkilöstöstä on jo nyt pulaa. Omikronin saapuminen Pirkanmaalle voi heikentää tilannetta entisestään. Johtajaylilääkärin Juhani Sandin mukaan uusia rajoituksia tarvitaan terveydenhuollon turvaamiseksi. ”Tartuntoja on ihan liikaa”, hän sanoo.

”Ihmiset pakkautuvat erilaisiin tapahtumiin ja jos maskikin jää vielä käyttämättä, niin tartuntoja kyllä syntyy”, hän sanoo. Sand kuvattuna heinäkuussa 2021. Ihmisiä Popedan keikalla Nokia-areenalla torstaina 16. joulukuuta.

20.12.2021 13:00

Viime viikolla Pirkanmaalla tehtiin tartuntaennätyksiä. Tiistaina todettiin koronavirustartuntoja 278, mikä oli siihen asti suurin päiväkohtainen lukema. Se meni kuitenkin rikki jo torstaina, jolloin tartuntoja tuli 290.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) johtajaylilääkärin Juhani Sandin mukaan ennätyslukemat näkyvät perussairaanhoidossa ja erikoissairaanhoidossa. Tilanne on tiukka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos