Tällaista on työ koronapotilaiden kanssa Taysin teho-osastolla - Koronavirus - Valkeakosken Sanomat

Sairaanhoitaja Anni Paussu vaihtaa potilaan keskuslaskimokatetrin kanyylin juuren sidoksia.

Tällaista työtä on koronapotilaiden hoito Taysin teho-osastolla – Ylilääkäri kertoo vakavista tapauksista ja hämmennyksestä: ”Rokottamattomien määrä tuntuu masentavalta”

Ylilääkäri kertoo, millaisia potilaita koronataudin vuoksi hoidetaan Taysin teho-osastolla. Koronapotilaat sitovat tavallista enemmän käsiä ja he ovat hoidettavina keskimäärin 10 päivää. Teholle joudutaan yleensä vaikean happeutumishäiriön vuoksi, ja pahimmillaan se johtaa kuolemaan. Vierailimme teho-osastolla perjantaina.


23.10. 10:46

Koronapotilaat ovat tänä syksynä kuormittaneet etenkin tehohoitoa tavallista enemmän. Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) enemmistö koronan vuoksi sairaalahoitoon joutuneista potilaista on ollut täysin rokottamattomia.

Teho-osaston ylilääkäri Sari Karlsson kertoo, että Taysin teho-osastolla on viimeisimmän tiedon mukaan yksi koronapotilas. Viime viikkoina tehohoitoa tarvinneiden koronapotilaiden määrä on Karlssonin mukaan pysynyt kohtuullisena, vaikka teho-osastolla on muuten ollut kiireistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos