Pirkanmaalla on todettu 7 uutta koronavirustartuntaa - Koronavirus - Valkeakosken Sanomat

Pirkanmaalla on todettu 18 uutta koronavirustartuntaa – Tutkittujen näytteiden määrä viime päiviä pienempi

Tays kertoo Twitterissä, että Fimlab tutki lauantaina 841 näytettä.

Koronavirusta vastaan kannattaa edelleen suojautua pitämällä turvaväli.

23.5. 10:35

Pirkanmaalla on todettu 18 uutta koronavirustartuntaa. Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoi lauantain tartunnoista sunnuntaiaamuna.

Tays on raportoinut alkuviikon kuuden päivän aikana 85 uudesta tartunnasta Pirkanmaalla.

Tällä viikolla eniten päivittäisiä tartuntoja, 20, on löytynyt keskiviikkona analysoiduista näytteistä. Tartunnoista raportoitiin torstaina.

Viime viikolla eli viikolla 19 Tays tiedotti Pirkanmaalla yhteensä 69 koronavirustartunnasta ja sitä edellisellä 87 tartunnasta.

Tays kertoo Twitterissä, että Fimlab tutki lauantaina 841 näytettä. Perjantaina luku oli 1 063 näytettä, torstaina 1 266 näytettä, keskiviikkona 1 288, tiistaina 1 321 ja maanantaina 861.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri saa Fimlabilta tiedot koko testimäärästä, koska se on yksi Fimlabin omistajista. Yksityiset näytteenottajat raportoivat Taysiin vain positiivisten testitulosten määrän.

Fimlab kertoo lauantaina verkkosivuillaan, että keskimääräinen aika näytteenotosta testituloksen saamiseen oli 16 tuntia. Näytemäärän vaihtelusta johtuen asiakkaita pyydettiin varautumaan 1–2 päivän aikaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi sunnuntaina tartuntoja viiteen Pirkanmaan kuntaan.

Pirkanmaan kunnista THL kertoi seuraavat tartunnat: 2 Tampereella, 1 Akaassa, 1 Parkanossa, 1 Kangasalla ja 1 Pälkäneellä.

THL:n ja Taysin ilmoittamista luvuissa voi olla eroja erilaisen tilastointitavan vuoksi.

THL on kertonut sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrän viimeksi perjantaina.

Taysin erityisvastuualueella oli perjantaina sairaalahoidossa kaikkiaan 35 henkilöä. Heistä kaksi oli tehohoidossa. Taysin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lisäksi Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Koko Suomessa oli sairaalahoidossa koronavirukseen liittyvän taudin vuoksi perjantaina 136 ihmistä, joista 28 oli teho-osastolla.

Päivitys 23.5.2021 kello 18.02: Lisätty tieto THL:n raportoimista kuntakohtaisista tartuntaluvuista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos