Nämä kaikki paikat Valkeakosken kaupunki sulkee tiukentuvien koronasuositusten takia – Listalla nuorisotilat, sisäliikuntapaikat, uimahalli, Wareena... - Koronavirus - Valkeakosken Sanomat

Nämä kaikki paikat Valkeakosken kaupunki sulkee tiukentuvien koronasuositusten takia – Listalla nuorisotilat, sisäliikuntapaikat, uimahalli, Wareena...

Kirjastossa siirrytään rajoitettuun palveluun ja kaupunginteatteri peruu joulukuun esitykset.

Valkeakosken uimahalli suljetaan keskiviikkona kokonaan 21. joulukuuta asti.

30.11.2020 14:53

Pirkanmaan koronarajoituksen tiukentuvat jälleen. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli niin kutsuttu koronanyrkki kertoi uusista rajoituksista sunnuntaina.

Koronanyrkin mukaan Pirkanmaan koronatilanne on mennyt viikon kuluessa aikaisempaa huonompaan suuntaan. Nyrkki katsoo Pirkanmaan olevan nyt lähellä siirtymistä koronaepidemian kiihtymisvaiheesta sen leviämisvaiheeseen.

Uusilla sunnuntaina annetuilla suosituksilla ja rajoituksilla pyritään ehkäisemään leviämisvaihe.

Valkeakosken kaupungin valmiusryhmä linjasi maanantaina 30. marraskuuta, että Valkeakoskella noudatetaan ja otetaan käyttöön pandemiaryhmän suositukset 2.–21.12 väliseksi ajaksi seuraavasti:

Julkiset tilat ja harrastustoiminta

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaan julkiset tilat ja sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi 2.–21. joulukuuta väliselle ajalle.

Apian avantosaunan laituri. Arkistokuva.

Valkeakoskella suljetaan 2.–21.12 väliseksi ajaksi nuorisotilat, kaikki sisäliikuntapaikat, Wareena, uimahalli, liikuntahallin sekä Apian avantosauna. Myös koulujen liikuntasalit suljetaan iltakäytön osalta.

Kirjastossa siirrytään rajoitettuun palveluun ja suositellaan vain lainaustoimintaa.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Yleisötilaisuudet

Uusien rajoitusten mukaan julkisissa sisätiloissa sekä museoissa ja teattereissa yleisömäärä suositellaan rajattavaksi korkeintaan kymmeneen henkilöön

Lisäksi kaikissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan korkeintaan 10 osallistujan rajaa.

Valkeakosken kaupunginteatteri. Arkistokuva.

Valkeakosken kaupunginteatterin loppuvuoden näytökset ovat peruttu. Jo ostetut liput vaihdetaan tai siirretään käytettäväksi myöhemmin. Lippumaksut voidaan myös palauttaa.

Voipaalan taidekeskus pysyy auki, mutta yleisömäärä rajataan kymmeneen henkilöön.

Oppilaitokset

Valkeakoski-opiston lähiopetus keskeytetään 2.–21.12 väliseksi ajaksi. Tanssi- ja teatteriopiston syyskausi päätetään 2.12. alkaen, aikuisten kurssit keskeytetään 2.12. alkaen. Joitakin yksittäisiä kursseja siirretään etäopetukseen.

Musiikkiopiston sekä kuvataide- ja käsityökoulu Emilin opetuksessa siirrytään etäopetukseen lukukauden loppuun eli 21. joulukuuta saakka.

Toisen asteen opetus lukiossa ja ammattiopistossa jatkuu lähiopetuksena. Sekä oppilaat että henkilökunta käyttävät aiemman suosituksen mukaisesti kasvomaskeja. Myös muita ohjeita taudin leviämisen torjumiseksi tulee noudattaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset