Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus nousi selvästi - Koronavirus - Valkeakosken Sanomat

Seurantaraportti: Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus ja testimäärät nousivat viikossa rajusti – uusia tartuntoja erityisesti kolmen sairaanhoitopiirin alueella

Pirkanmaalla tartuntaluvut ovat pysyneet väestöön nähden maltillisina, vaikka testausmäärät ovat lisääntyneet selvästi. Tartuntojen määrät ovat merkittävästi nousussa Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla viime päivinä maltillisesti.

13.8.2020 13:09

Uusien koronavirustartuntojen määrät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuuhun verrattuna, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Toimi näin, jos epäilet tartuntaa

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ole puhelimitse yhteydessä työterveyteen tai oman kuntasi pandemiavastaanotolle tai terveysneuvontaan tai Taysin ympäri vuorokauden palvelevaan neuvontanumeroon 03 311 65333.

Soita terveyskeskukseen, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta, ja yleistilasi heikkenee.

Ohjeet testiin tai vastaanotolle hakeutumisesta saat puhelimitse.

Muista, että et voi käyttää julkisia liikennevälineitä matkallasi näytteenottoon. Vältä myös kontakteja muiden ihmisten kanssa ja noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Jos tilaat taksin, muista mainita, että olet menossa koronavirustestaukseen.

Ohjeet siitä, milloin ja mihin näytteenottopaikkaan voit saapua, saat puhelimitse.

Lähde: Tampereen yliopistollinen sairaala.

Ilmaantuvuus, eli todettujen tartuntojen määrä 100 000:ta asukasta kohden, on noussut heinäkuun alhaisista lukemista erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla. Myös Pirkanmaalla luvut ovat nousseet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset