Epidemiatilanne pysyi rauhallisena joukkoaltistumisista huolimatta - Koronavirus - Valkeakosken Sanomat

THL:n koronaseuranta: Pirkanmaa on yksi alueista, joissa tartuntojen määrä nousi viikossa eniten – opiskelijoiden altistumisista on seurannut joitakin lisätartuntoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä sosiaali- ja terveysministeriö seuraavat viikoittain koronavirustilanteen kehittymistä. Edellisellä seurantaviikolla tartuntamääriä nostivat tartuntaryppäät. Tampereella lisätartuntoja on todettu ainakin jo tiedossa olleesta opiskelijajoukosta.

Pirkanmaalla koronavirustestit ovat olleet ajoittain ruuhkautuneita, ja myös yksityiseen näytteenottoon on ollut tulijoita. Elokuun lopussa avattiin myös drive in -testauspiste Pirkkalan Messu- ja urheilukeskukseen. Kuvassa (vas.) on Mehläisen testauspiste Nokialla. Infektiolääkäri Janne Laineen (oik.) mukaan Tampereen yliopiston opiskelijatapaamisista on tullut joitakin lisätartuntoja kuluneen viikon aikana.

10.9.2020 11:52

Koronavirustartuntojen määrä on pysynyt rauhallisena, mutta joukkoaltistumiset nostavat lukemaa alueellisesti, tiedottavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

Ilmaantuvuus nousi kymmenellä alueella, ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on yksi alueista, joissa on todettu eniten uusia tapauksia viikon 36 eli 31.8.–6.9. aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos