Epidemiologian professori: "Olemme lähestymässä kiihtymisvaihetta” - Koronavirus - Valkeakosken Sanomat

Yksi tosiasia viittaa nyt siihen, että koronavirus leviää huolestuttavasti Suomen väestössä – Asiantuntija: ”Olemme lähestymässä kiihtymisvaihetta”

Koronaepidemia saattaa nyt olla lähellä kiihtymisvaihetta Suomessa. Epidemiologian professori Pekka Nuorti muistuttaa, että suurin osa suomalaisista on yhä alttiita tartunnalle ja parantavaa hoitoa covid-19-tautiin ei ole. Yksi suurista kysymyksistä on nyt se, miksi yksi saa vakavan taudin, mutta toinen ei, ja miksi joillakin oireet pitkittyvät.

Tampereen yliopiston epidemiologian professori Pekka Nuorti sanoo, että tartuntojen ehkäisy vaatii kaikilta käytöksen, ajattelun ja rutiinien muutosta sekä sen miettimistä, mikä on oikeasti välttämätöntä.

10.9.2020 8:29 | Päivitetty 10.9.2020 14:41

Vaikka koronaviruksesta, viruksen leviämisestä ja sen aiheuttaman covid-19-taudin oireiden hoitamisesta tiedetään paljon enemmän kuin viime keväänä, vaara on kaikkea muuta kuin ohi.

Tilanne Suomessa on tällä hetkellä yksi maailman parhaista, mutta Tampereen yliopiston epidemiologian professori Pekka Nuorti muistuttaa, että pandemia on yhä täydessä käynnissä eri puolilla maailmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos