Valkeakosken kaupunki alkaa jakaa kasvomaskeja vähävaraisille maanantaina – Näistä paikoista maskeja voi noutaa

Valkeakosken kaupunki muistuttaa, että maskeja saa noutaa vain terveenä ja että turvavälit tulee säilyttää. Kuvituskuva.

20.8.2020 14:00

Valkeakosken kaupunki alkaa jakaa kasvomaskeja vähävaraisille maanantaina 24. elokuuta. Paikasta riippuen jaossa on joko kankaisia tai kertakäyttöisiä maskeja.

Kaupunki muistuttaa, että maskeja saa noutaa vain terveenä ja että turvavälit tulee säilyttää. Tietoja maskien saatavuudesta päivitetään kaupungin verkkosivuille.

Tässä alla listattuna paikat, joista maskeja voi noutaa.

Kankaiset maskit (2 kpl) jaossa:

– Seurakuntatalon yläkerrasta ruokajakojen ja lounaan aikana. Lisäksi maskeja saa diakoniatyöntekijöiltä. Osoite: Valkeakoskenkatu 27, seurakuntatalo.

– Yhteispalvelupisteen palveluneuvonnassa aukioloaikoina ma–to klo 9–12 ja klo 13–15 sekä pe klo 9–12 ja klo 13–14. Osoite: Valtakatu 9–11, 3. krs., Koskikara.

– Terveyskeskuksen kansliasta ti ja to klo 14–15.30. Osoite: Särpimäenkatu 27.

– Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille omasta työpisteestä.

– Valkeakoskelaiset opiskelijat voivat hakea maskin myös Valkeakosken ammattiopiston (Vaao) tai Tietotien lukion opiskelijaterveydenhuollosta (tämä koskee myös Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoita, jotka ovat kirjoilla Valkeakoskella). Maskeja voi noutaa Vaaolta ma–pe klo 8–10 terveydenhoitajan vastaanotolta ja lukiolta ma–ke ja pe klo 8–9.30 terveydenhoitajan vastaanotolta.

Kertakäyttöisiä maskeja (4 kpl) jaossa asioinnin yhteydessä:

– Päihde- ja mielenterveyspalveluissa.

– Aikuissosiaalityössä.

– Sosiaali- ja terveyskeskuksessa.

Näissä tilanteissa maskin käyttöä suositellaan nyt

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaan kasvomaskia on hyvä käyttää joukkoliikenteessä, jossa on vaikea välttää lähikontakteja muiden ihmisten kanssa.

Lisäksi maskia suositellaan käytettävän kodin ulkopuolella, jos on matkalla esimerkiksi koronatestiin. Maskia suositellaan asetettavan kasvoille myös, jos on palaamassa kotiin riskialueelta ulkomailta.

Maskia voi THL:n mukaan käyttää myös tilanteissa, jos turvavälien pitäminen muihin ihmisiin on mahdotonta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos