Tays varautuu hoitamaan 100 tehohoitopotilasta - Koronavirus - Valkeakosken Sanomat

Tays varautuu hoitamaan 100 tehohoitopotilasta koronaviruskriisin pahimman huipun aikaan: ”Se alkaa olla meidän kipurajamme”

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Juhani Sandin mukaan näyttää siltä, että Pirkanmaalla koronakriisi voi sairastuttaa ihmisiä THL:n varovaisen ennusteen mukaisesti.

Johtajaylilääkärin Juhani Sandin mukaan Pirkanmaan rauhallisesta koronavirustilanteesta huolimatta kaikkien on edelleen noudatettava tarkasti annettuja hygieniaohjeita ja pidettävä turvaetäisyydet aina, kun se on mahdollista.

16.4.2020 17:01

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri varautuu siihen, että koronakriisin vaikeimmassa vaiheessa Tampereen yliopistollisessa sairaalassa Taysissa on pahimmassa tapauksessa tehohoidossa jopa sata potilasta.

Nyt suhdeluku on koronakriisissä ollut se, että sairaalahoidossa olevista potilaista yksi kolmannes on ollut tehohoidossa. Tällä laskukaavalla koronakriisin vaikeimmassa vaiheessa Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä olisi siis noin 300 potilasta sairaalahoidossa, joista parisataa vuodeosastohoidossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset