Valkeakosken Sanomien verkon etusivu tarjoaa nyt jokaiselle lukijalle parempaa juttuvalikoimaa

Valkeakosken Sanomat käyttää nyt verkkosivun etusivulla journalistista suosittelua. Etusivu on siis jokaiselle parempi kuin ennen.

31.1.2022 11:06

Journalistisen suosittelun tarkoitus on, että lukija löytää hänelle parhaat jutut riippumatta siitä, kuinka usein tai milloin hän käyttää Valkeakosken Sanomien digitaalista palvelua tai mistä hän on kiinnostunut.

Etusivun kolme ylintä juttua ovat aina toimituksen valitsemia. Suosittelu vain täydentää toimituksen valintoja sen mukaan, mistä käyttäjä on kiinnostunut.

Jotta suosittelu toimii mahdollisimman hyvin, viimeistään nyt kannattaa kirjautua Valkeakosken Sanomiin.

Mitä journalistinen suosittelu käytännössä tekee?

Suosittelukone esimerkiksi muistaa, jos lukija on nähnyt saman jutun monta kertaa, ja osaa tarjota samalla paikalla sen sijasta jotakin toista juttua. Monta kertaa päivässä vierailevalle etusivulla ei enää näytetä aina kaikkia samoja juttuja vaan tuoreempia, ja toisaalta harvemmin vierailevalle lukijalle kone varmistaa, että parhaat jutut eivät mene ohi. Suosittelu myös oppii tietämään, millaisia juttuja kukin mieluiten lukee ja mistä aiheista.

Ottaako kone nyt vallan ja päättää, mitä näen? Joudunko kuplaan, jossa näen vain samanmielisiä juttuja kuten Facebookissa?

Ei ota eikä päätä, etkä joudu. Valkeakosken Sanomien suosittelukone on rakennettu mediayhtiö Sanomassa yhteistyössä Sanoman ja journalistien kanssa.

Toimitus päättää edelleen jokaisen jutun julkaisemisesta journalistisin perustein.

Käyttäjälle tarjotaan etusivulla aika ajoin uusia aiheita. Kone siis aktiivisesti poistaa kuplautumista.

Jokainen voi myös halutessaan kytkeä suosittelun pois päältä. Se tapahtuu sovelluksessa asetukset-valikossa ja verkkosivulla oikean yläkulman hampurilaisvalikossa. Suosittelu on päällä, kun Oma etusivu -nappi on päällä.

Tarvitseeko minun tehdä jotakin?

Ei tarvitse. Jotta suosittelu toimisi mahdollisimman hyvin, suosittelemme, että kirjaudut Valkeakosken Sanomiin.

Toimitus päättää juttujen julkaisemisesta

Valkeakosken Sanomien päätoimittaja Mari Tuohiniemi pitää suosittelua seuraavana luontevana vaiheena paikallislehden digipalvelujen kehityksessä.

”Viime vuodet ovat tuoneet myös paikallislehdille valtavasti mahdollisuuksia palvella lukijoitaan entistä paremmin. Ensin saimme reaaliaikaisen verkkopalvelun, sen jälkeen sovelluksen, josta voimme uutishälytyksillä kertoa lukijoillemme tuoreimmista uutisista. Tekniikka mahdollistaa nykyään juttujen suosittelun, ja se on meillekin seuraava askel eteenpäin”, Tuohiniemi kuvailee.

Tuohiniemen mukaan toimitukselle on palkitsevaa tietää, että nyt lukijat löytävät vielä lukemattomat jutut aiempaa helpommin. Yhtä tärkeää on se, että journalistinen päätösvalta on toimituksen käsissä yhtä tiukasti kuin tähänkin asti.

”Jokaisen jutun julkaisemisesta päättää Valkeakosken Sanomien toimitus, ja etusivun kolme ylintä juttua ovat aina toimituksen valitsemia”, päätoimittaja muistuttaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos