Metsäjoogasta sammalten säihkeeseen – Vallonjärven luontopolulla voi nyt suorittaa leppoisia rasteja

Tehtävien avulla tutunkin luontopolun voi nähdä uusin silmin.

Vallonjärven alueella tovin kierrettävissä oleva Hyvän mielen metsäpolku alkaa tämän näköisestä kortista. ”Tehtävät ovat kaikkien luontopolulla kulkijoiden vapaassa käytössä ja tuovat toivottavasti kesän aikana hyvää mieltä useammalle metsässä kulkijalle”, kertoo Etelä-Pirkanmaan ympäristökasvatushankkeessa työskentelevä Ulla Ylimäki.

Valkeakosken Vallonjärvellä voi nyt kulkea Hyvän mielen metsäpolkua. Rastirata tehtävineen sopii esimerkiksi viimeisen kouluviikon ohjelmaksi oppilaille tai kenelle tahansa luontopolkua kiertävälle.

Rata on toteutettu korteilla, joita on kymmenkunta. ”Tarkoitus on antaa korttien olla polulla ainakin kesäkuun ajan”, kertoo Ulla Ylimäki, joka on Etelä-Pirkanmaan ilmasto- ja ympäristökasvatuksen hanketyöntekijä.

Ylimäen mukaan rastiradan tavoitteena on tuoda sen kiertäjille hyvinvointia metsästä. Tehtävissä muun muassa seurataan muurahaisia, ihastellaan sammalia ja annetaan vinkkejä helppoihin jooga-asentoihin, joita voi kokeilla metsässä.

Ympäristökasvatushankkeen päätavoitteena on laatia ympäristökasvatuspolku perusopetukseen Etelä-Pirkanmaalle. Lisäksi tavoitteena on parantaa oppilaiden luontosuhdetta ja lisätä oppilaiden hyvinvointia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos