Nuhjaantunut Kirjaslammen tanssilava saa uuden maalipinnan Valkeakosken juhlavuoden kunniaksi

Edellisen kerran perinteikäs tanssilava on viimeksi maalattu kymmenkunta vuotta sitten.

Työväen Musiikkitapahtuman ”jokapaikanhöylä” Janne Perälä maalaa Kirjaslammen tanssilavan seinää aikaisempaa ehommaksi: ”Ei tämä rakettitiedettä ole.”

Kirjaslammen tanssilavan ulkoseinien nuhjaantunut maalikerros uusitaan. Keskiviikkona ja torstaina Työväen Musiikkitapahtuma (TMT) järjestää paikalla maalaustalkoot.

Talkoiden järjestelyjä hoitava ja maalaushommiin osallistuva festivaalityöntekijä Janne Perälä kertoo, että lava saa uuden maalikerroksen Valkeakoski 100 -juhlavuoden kunniaksi.

”Tehdään lavasta näyttävämpi paikkakuntalaisia ja muualta tulevia varten. Paljon nätimmän näköinen tästä tulee”, Perälä sanoo ja jatkaa: ”Luulen, että aika riittää, jos ei keli mene ihan huonoksi.”

TMT:n väen mukaan Kirjaslammen tanssilava on maalattu viimeksi kymmenkunta vuotta sitten.

Kirjaslammen tanssilavan maalaustalkoot jatkuvat keskiviikkona kello 20:een asti ja alkavat taas torstaina kello 10 alkaen. Talkoihin voi osallistua oman ehtimisen ja jaksamisen mukaan.

Keskiviikkona alkuiltapäivästä paikalla oli sekä TMT:n porukkaa että muutamia muita talkoolaisia.

Heistä yksi oli Sointulassa asuva Urho Keinänen, joka harrastaa aktiivisesti tanssia. Keinäsellä ei ollut keskiviikkona muuta ohjelmaa, joten hän päätti lähteä auttamaan kauniin lavan maalaamisessa.

”Jos minulla olisi kauheasti rahaa, pistäisin tähän nykyaikaisen tanssilavan [toiminnan] pystyyn”, Keinänen kertoo haaveestaan.

”Toivottavasti päästään taas mahdollisimman pian tanssimaan täällä”, Kirjaslammen tanssilavan maalaustalkoisiin osallistunut Urho Keinänen kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos