Katso kuvat: Lapset loivat itse Prinsessa Ruususen Kärjenniemeen – Näytelmä on osa eskarin ja koulun tiivistyvää yhteistyötä

Valkeakoskella ollaan parhaillaan tehostamassa ja kehittämässä esiopetuksen ja koulun nivelvaihetta ja yhteistyötä, jotta lasten siirtyminen eskarista ensimmäiselle luokalle kouluun olisi mahdollisimman mutkatonta.

Prinsessa Ruusunen (Emmi Veijonen) ja Prinssi Uljas (Sisu Saarenpää).

Kärjenniemen koulun eskarit, ykköset ja kakkoset ovat tehneet koko kevätlukukauden ajan yhteistä draama- ja ilmaisuprojektia, joka huipentui Prinsessa Ruusunen -näytelmään. Näytelmä esitettiin tiistaina 16. toukokuuta Kärjenniemen päiväkodin ja koulun väelle. Illalla yleisönä oli salin täydeltä lasten perheitä ja läheisiä.

Prinsessa Ruusunen -näytelmässä opitaan, ettei ketään saa jättää pois porukasta. Kärjenniemen koululta kerrotaan, että lapset olivat tehneet itse lavasteet, äänitehosteet ja älytaululta näytettävät animaatiot ja nukketeatterin. Esityksessä soitettiin, laulettiin ja tanssittiin.

Ensimmäisen luokan opettaja Juuliska Remes kertoo, että projekti aloitettiin tutustumiskäynnillä Valkeakosken Kaupunginteatterin lavasteisiin, puvustamoon ja rekvisiittavarastoihin teatterinjohtaja Minna Kankaan johdolla. Kaikki lapset ovat käyneet opettajien ja ohjaajien vetämissä tanssi-, äänitehoste -, ilmaisu-, lavaste- ja nukketeatterityöpajoissa. He ovat sen jälkeen saaneet valita, mihin osa-alueeseen paneutuvat näytelmässä syvemmin. Osa askarteli lavasteet, osa näytteli, osa valmisti äänitehosteet, jotkut soittivat ja lauloivat.

Remeksen mukaan esiopetus ja koulu ovat tehneet vuosittain tiivistä yhteistyötä jo 28 vuoden ajan lukuun ottamatta koronaepidemian aiheuttamaa taukoa. Vuosien varrella on toteutettu muun muassa lasten rakastama kaupunkileikkiprojekti, lorut ja riimit -kokonaisuus, perinnekokonaisuus ja lukuisia matematiikan, äidinkielen ja ympäristöopin työpajoja. Myös retket, kummitoiminta ja yhteiset juhlat ovat esiopetuksen ja koulun yhteistoimintaa.

Juuliska Remes kertoo, että Valkeakoskella ollaan parhaillaan tehostamassa ja kehittämässä esiopetuksen ja koulun nivelvaihetta ja yhteistyötä, jotta lasten siirtyminen eskarista ensimmäiselle luokalle kouluun olisi mahdollisimman mutkatonta, turvallista ja mukavaa lapselle ja kodeille. Toukokuun alussa kaikki esiopetuksen ja alkuopetuksen opettajat olivat aiheeseen liittyvässä ensimmäisessä koulutuksessa, jossa Kärjenniemen koulu oli kutsuttu esittelemään muille omaan yhteistyömalliaan.

Metsän eläimet Warpu Granroth (vas.), Alma Kämäräinen, Melissa Saari, Ella Lammi, Manta Jämsen, Nana Koivisto.

Haltiat Nelli Blom (vas.), Elvi Lehtinen, Nella Niittyaro, Nella Jääskeläinen, Aava Mäkilä, Mai Aho, Siiri Lehtomäki.

Prinsessa Ruusunen (Emmi Veijonen).

Ryhmäkuva esiintyjistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos