Yli miljoonalla on tänään veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä – Verohallinto muistuttaa huijaus­sivustoista

OmaVeroon ei kannata verottajan mukaan mennä hakukoneen linkkien kautta.

Monella palkansaajalla ja eläkeläisellä on tänään veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä. Verohallinnon mukaan noin 1,2 miljoonan ihmisen täytyy muistaa tarkistaa esitäytetty veroilmoituksensa viimeistään nyt.

Esitäytetyltä veroilmoitukselta tulee tarkistaa, että sille merkityt tiedot ovat oikein. Kaikki tulot eivät esimerkiksi näy automaattisesti veroilmoituksella, vaan ne pitää kirjata sinne itse. Esitäytetylle veroilmoitukselle on täydennettävä myös niin sanotut vähennykset, jos sellaisia on. Vähennyksiä ovat muun muassa kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys sekä palkkatulojen tulonhankkimiskulut, kuten työhuonevähennys.

Jos tiedot ovat esitäytetyssä ilmoituksessa jo valmiiksi oikein, ei tarvitse tehdä mitään, Verohallinto kertoo.

Verohallinto kehottaa tekemään täydennykset ja korjaukset ensisijaisesti OmaVerossa.

Verohallinto muistuttaa, että liikkeellä on erilaisia huijaus- ja tietojenkalasteluyrityksiä. Siksi OmaVeroon ei kannata verottajan mukaan mennä hakukoneen linkkien kautta, vaan kirjoittaa palvelun osoite www.omavero.fi suoraan selaimen osoiteriville.

Verohallinto tarjoaa jättöpäivänä neuvontaa tavallista pidempään. Esimerkiksi Verohallinnon chat on auki kello 19 saakka.

Osalla palkan- ja eläkkeensaajista veroilmoituksen jättöpäivä oli jo viikko sitten, ja reilulla kahdella miljoonalla se koittaa vasta viikon päästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos