Lämmöstä voi nauttia vielä hetken Pirkanmaalla, tiistaina säässä tapahtuu muutos

Tiistaina sää muuttuu epävakaiseksi ja lämpötila lähtee laskuun. Keskiviikolle ennustetaan viikon suurinta sadekertymää.

Good Mood Cafen terassin pelargonit kaunistivat Valkeakosken ydinkeskustaa 15. toukokuuta 2023.

Maanantaina Pirkanmaalla nautitaan vielä kesäisestä säästä. Päivällä lämpötilan odotetaan kohoavan selvästi yli 20 asteen. Hellelukemiin ei kuitenkaan vielä päästä, sanoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Eerik Saarikalle.

Tiistaina sää muuttuu epävakaiseksi, kun etelästä saapuu matalapaine. Sateita leviää myös Pirkanmaalle. Päivällä lämpötila lähenee 20 astetta, mutta kun sateet saapuvat iltapäivällä, lämpötila laskee.

Keskiviikko on tiistain tapaan epävakaa. Suurimmat sadekertymät osuvat keskiviikolle. Maksimimäärä voi olla 10 milliä, eli kovin isoista sateista ei ole kyse.

Sateita voi tulla hieman myös torstaina. Keskiviikkona ja torstaina lämpötila jää korkeimmillaan 10–15 asteen välille. Helatorstaista povataan vielä hieman viileämpää kuin keskiviikosta.

Perjantaina tapahtuu jälleen muutos ja sää alkaa poutaantua. Saarikalle arvelee, että viikonloppuna päästään jälleen 20 asteen tuntumaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos