Toukokuun alku on Pirkanmaalla kolea, pakkaseltakaan ei vältytä – ”Kevät näyttäisi edistyvän hitaasti tällä viikolla”

Sateet tulevat Etelä-Suomessa vetenä, mutta maan keskiosissa voi tulla märkää lunta. Pirkanmaalla on satanut märkää lunta, ja ajokeli voi olla paikoin huono.

Aurinkoisen vapunpäivän jälkeen toukokuinen arki alkaa Valkeakoskella harmaana.

Tiistain vastaisena yönä alkaneet sateet tulevat Etelä-Suomessa vetenä, mutta maan keskiosiin voi märkää lunta kertyä tiistain aikana kaikkiaan 5–10 senttiä, kertoo Foreca. Lämpötila jää tiistaipäivänä Pirkanmaalla kolmen ja viiden asteen välille.

Ilmatieteen laitos varoittaa tiistaina huonosta ajokelistä lumi- tai räntäsateen vuoksi. Varoitus on voimassa Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Savon maakunnissa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa. Huonon ajokelin varoitus on Pirkanmaalla voimassa iltaan asti.

Pakkasöitä ja sateita

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petri Hoppula kertoo, että lämpötilat ovat useita asteita tavanomaista kylmempiä. ”Kevät näyttäisi edistyvän hitaasti tällä viikolla.”

Lämpötilojen vuorokausivaihtelut ovat tällä viikolla suuria. Yöt ovat kylmiä, sillä meteorologi Hoppulan mukaan lämpötila laskee ensi yönä Pirkanmaalla usean asteen pakkaselle. Yöaikaan on myös pieni mahdollisuus liukkaalle ajokelille maanteillä.

Keskiviikkopäivänä vesisadealueita liikkuu Pirkanmaan yli tiuhaan, mutta sää poutaantuu maakunnassa iltaan mennessä. Sateen sattuessa kohdalle lämpötila pysyttelee alle viidessä asteessa.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä lämpötila laskee Pirkanmaalla jopa viiteen pakkasasteeseen. Torstai ja perjantai ovat alkuviikkoa poutaisempia ja päivälämpötilat nousevat loppuviikosta lähelle kymmentä astetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos